Nea Radio

Uten spillejobber:

Nå kommer flere nye låter

Sie Gubba: Fra venstre: Reidulf Wormdal, Magne Almås, Petter Øien, Tommy Folstadli, Tore Dalsaune og Morten Hølås Foto: Sie Gubba

Selv om de ikke har vært ut for å spille på en stund, så drar de nå ut på eventyr i sin nyeste låt.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 13.06.2020 kl 10:21

Fredag slapp de folkekjære musikerne i Sie Gubba sin ferskeste låt. Låta hadde ligget i skuffen til gitarist Magne Almås i mange år. Da korona-krisen kom, tok han den frem igjen og resultatet ble låta "Eventyr".

- Det er en låt som ikke er så konkret, den er litt dypere. Den kan tolkes både hit og dit, sier Almås.

Og teksten er nok litt uvanlig til Sie Gubba å være.

- Den handler verken om fjøs eller scooter, sier han videre.

Uenige om uttale

Men helt uvanlig er den likevel ikke. Almås medgir at det nok en gang er en festlåt som kommer fra Gubban.

- Ja. Jeg kaller det hoppvals, jeg, sier Almås.

Med to forskjellige dialekter har vokalist Petter Øien og Almås vært litt uenige om de skal synge "Æventyr" eller "Eventyr". Denne gangen trakk Øien det lengste strået, så uttalen i låta ble "Æventyr".

Eventyr: Slik ser coveret til låta "Eventyr" ut. Låta ble sluppet fredag. Foto: Sie Gubba

Ikke som planlagt

Ting ble absolutt ikke som de skulle i 2020. Gubban feirer 25 år, og skulle ha en stor turné i den forbindelse. Da alt gikk i vasken måtte de legge en plan b. Da tok de frem flere låter, og gikk i studio.

I løpet av året kommer det nye låter fra Sie Gubba.

Hør Magne Almås fra Sie Gubba prate om "Eventyr" i fredagens ettermiddagssending.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...