Nea Radio

Vil redusere matsvinn:

Nå kommer et nytt produkt fra Gålåvolden

Nytt produkt: Gjennom årene har det vært mye matsvinn på eggehvite, det ønsker Gålåvolden Gård å gjøre noe med. Til våren lanserer de sin egenproduserte marengsbunn. Foto: Gålåvolden Gård

Gjennom årene har Gålåvolden gård på Røros opplevd mye matsvinn på eggehvite. Det ønsker de å gjøre noe med når de lanserer et helt nytt produkt til våren.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 14.04.2021 kl 12:44

– Hovedfokuset mitt har vært å utvikle og gjøre anlegget vårt i Havsjøveien hvor vi produserer majones mer lønnsomt, sier Anita Rennemo ved Gålåvolden Gård.

Ved anlegget i Havsjøveien produserer de majones, og da blir det store mengder med eggehvite som ikke blir brukt.

– Det å få brukt både eggehviten og anlegget i Havsjøveien har vært viktig, så da blir det marengs, sier Rennemo.

Nå har de invistert i stekeskap og kjøkkenmaskiner, og i løpet av våren lanseres tre forskjellige marengs-produkter.

– I samarbeid med Meny kommer vi med stor bunn, pakninger med fire, små marengs-bunner og pikekyss, forteller Rennemo.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Vil bruke alt: Til våren lanserer Gålåvolden Gård tre marengs-produkter sammen med Meny-butikkene. Anita Rennemo er glad for at de kan redusere matsvinnet på eggehvitte. Foto: Anita Sivertsgård

Samarbeid med Meny

Rennemo har gjennom sin korte tid på Gålåvolden ønsket å satse på bærekraft og samarbeid med andre, dermed har det kommet ideer ut av samtaler med andre.

– Vi satser mye på is og majones som vi bruker eggeplommene på, dermed syns jeg det er vanskelig å bruke masse energi på å ikke bruke resten, sier hun.

Tidligere har gården hatt samarbeid med Coop gjennom salg av pannekake og vaffelrøre. Et tettsamarbeid som Rennemo skryter av. Når marengsen nå skal lanseres er det butikk-kjeden Meny som har kommet på banen, siden det er få marengs-produkter med skikkelige råvarer.

– Jeg vet at manger er skeptisk og syns at dagligvaren tar mye plass, men de er også utrolig gode samarbeidspartnere når vi skal lansere nye produkter, sier Rennemo.

Nå er det planlagt at produktene skal begynne å komme i Meny-butikkene på mai, men Rennemo ønsker også å få produktet i salg i lokalmiljøet.

– Vi vil selvfølgelig bruke mye energi for å få solgt disse produktene på Røros og i regionen vår, avslutter Rennemo.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...