Nea Radio

Nå kommer "Cora"

Cora: Skalk alle luker! Søndag morgen kommer nemlig ekstremværet Cora rasende inn over Trøndelag. Foto: Marit Manfredsdotter. Arkivfoto.

Hold på hatten og sikre det som ligger løst rundt hytter og hus, søndag kommer nemlig ekstremværet "Cora" rasende inn over Trøndelag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 06.01.2018 kl 16:27

I forkant av at ekstremværet "Cora" kommer tordnende inn over Trøndelag søndag morgen, advares det nå mot å la løse gjenstander bli liggende ute og det oppfordres også om å holde seg innendørs dersom en ikke er nødt til å ta turen ut. Meteorologisk institutt melder om en vindstyrke på opp mot 45 meter i sekundet i kastene utsatte steder. Vinden regnes for å gi orkan styrke ved 63 knop, eller fra 33 meter i sekundet, så her kan svært sterke naturkrefter komme i sving.

Vis aktsomhet

Ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes, gikk lørdag formiddag ut med en oppfordring til trønderne via media.

– Stjørdal kommune oppfordrer til generell aktsomhet og ber befolkningen sikre løse gjenstander og ta vare på seg selv og sine medmennesker hvis det oppstår uønskede hendelser på grunn av ekstremværet Cora som kommer søndag 7. januar, skriver Vigdenes i en SMS.

Satelitt-telefon i Selbu

Også Ingrid Rolseth Holt, i Selbu kommune, kommer med en tilsvarende SMS og legger til at dersom telefonnettet skulle være nede og det er behov for øyeblikkelig hjelp, finnes det en satelitt-telefon på Selbu brannstasjon i Mebonden.

Flystopp?

Vinden blir sterkest ved kysten, men også områdene rundt Trondheimsfjorden er utsatt og det utelukkes ikke at Trondheim Flyplass Værnes må parkere flyene for en periode søndag.

Obsvarsel

Fylkesmannen har utstedt et obs-varsel og skriver i en pressemelding at vinden søndag morgen vil øke til sørvest sterk storm utsatte steder og at vinden utpå formiddagen vil dreie til vest til nordvest sterk storm. Det ventes vindkast mellom 35 og 45 meter i sekundet inn over land. Vinden kombinert med nedbør som snø, vil lokalt gi vanskelige kjøreforhold, advarer fylkesmannen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...