ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Fias:

Nå kjøres snart nydunkene ut i Røros

Nå skal alle ha fire dunker med forskjellig farge på lokket, som viser hva de inneholder.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 07.07.2020 kl 11:44

ANNONSE
Annonse

Den nye renovasjonsordningen krever flere dunker og Fias er i full gang med å erstatte den gamle grønne søppeldunken med fire nye fargerike sorteringsdunker for matavfall, restavfall, glass- og metallemballasje, og papp og papir.

Matavfall i grønne poser

Til matavfallet vil alle få utdelt grønne poser, som knytes og legges oppi dunken med brunt lokk. Matavfallet gjenvinnes til biogass og gjødsel. Biogass erstatter fossilt drivstoff, og bidrar til mindre klimautslipp. I tillegg vil gjenvinning av matavfall bidra til resirkulering av viktige næringsstoffer.

I deler av Røros sentrum, blir dunkene kjørt ut i august. Dette gjelder blant annet i Kjerkgata og Bergmannsgata.

Dunk for papp og papir

Dagens papirsekk erstattes med en dunk til både papp og papir. Der kan man legge både aviser, melkekartonger, pizza-esker, vinkartonger og bølgepapp.

Plastemballasje skal man fortsatt sortere i den gjennomsiktige sekken.

Nye rutiner

Når den nye ordningen starter opp i september, blir det nye ruter, og mange vil oppleve å få ny hentedag for en eller flere avfallstyper. Med bruk av digital tømmeplan eller melding på telefonen er det lett å følge med på når avfallet hentes.

Brukere anbefales å laste ned app-en "MinRenovasjon", som i tillegg til å gi varsel på telefonen dagen før avfallet hentes, også gir informasjon om åpningstider, kart og priser på gjenvinningsstasjonen.

Endringen er den største endringen FIAS gjør siden oppstarten i 1999, og mer informasjon rundt ordninga kan man lese mer om på www.fias.no og i FIAS-posten, som kommer i slutten av august.

ANNONSE