Nea Radio

Nå kan du stå lenger

STÅ LENGER: Fra mandag kan du parkere avgiftsfritt dobbelt så lenge ved Røros lufthavn. Foto: Avinor

På parkeringsplassen ved Røros lufthavn har det til nå vært avgiftsfri parkering i inntil 10 minutter. Den avgiftsfrie tida økes fra den 4. mars til 20 minutter, det vil lette situasjonen for de som skal hente eller følge reisende til flyplassen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Avinor har modernisert parkeringen på lufthavna med fremtidens teknologi. Automatisk skiltgjenkjenning sørger for at de reisende slipper å trekke parkeringsbillett i automaten, slipper å betale manuelt, og unngår parkeringsbøter.

- Vi ønsker å gjøre reisen enklere for alle som skal ut å reise. Med automatisk skiltgjenkjenning er det enkelt å parkere hos oss. Det nye systemet gjør også at det ikke vil bli utstedt parkeringsbøter, siden alle biler blir automatisk registrert og man slipper å trekke parkeringsbillett, sier lufthavnsjef Gudbrand Rognes.

Slik gjør du det

De besøkende kan fortsatt benytte betalingsautomaten på stedet til å betale for parkeringen. Da må du legge inn bilens registreringsnummer og følge instruksjoner på skjerm. Anbefalt løsning er likevel å benytte mobiltelefonen til å betale, slik at du unngår kø ved automaten og ordner med betaling når det passer. Du kan også betale opptil 48 timer etter utkjøring på www.apcoa.no.

Dette kan gjøres uten å registrere brukerprofil, men ved å registrere profil aktiveres automatisk trekk slik at betalingen går sømløst. Dersom du ikke benytter deg av mobilappen, websiden eller automaten, sendes det ut faktura med fakturagebyr.

- Booker du parkering på Avinors hjemmesider får du også en sømløs parkeringsopplevelse, ettersom systemet gjenkjenner bilens registreringsnummer og ser at du allerede har reservert og betalt for parkeringen din. Samme parkeringsapp og profil kan brukes på parkering på 30 av Avinors lufthavner og på over 1000 P-områder over hele Norge. sier Gudbrand Rognes, lufthavnsjef ved Røros lufthavn.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...