Nea Radio

NAV Værnes:

Nå kan du søke sosialhjelp digitalt

Digitalt: Nå kan du søke sosialhjelp digitalt, sier leder for Nav Værnes, Merethe Storødegård. Foto: Andreas Reitan

Nå anbefaler vi innbyggerne i Frosta, Stjørdal, Meråker, Tydal og Selbu som har behov for å søke om sosialhjelp - gjør dette digitalt, skriver NAV Værnes i en pressemelding.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Innbyggere i Frosta, Stjørdal, Meråker, Tydal og Selbu kommune kan nå søke sosialhjelp digitalt i stedet for på papirskjema. Den nye løsningen gjør at innbyggerne kan søke hjemmefra hele døgnet, også fra mobilen sin.

NAV har digitalisert flere tjenester, og fra nå er det også mulig å søke om sosialhjelp digitalt på nav.no for innbyggerne i de kommunene som har tatt i bruk den nye løsningen

- Innbyggerne forventer at også sosialtjenesten er tilgjengelig i digitale kanaler, i tråd med digitaliseringen i NAV og i samfunnet generelt, sier Merethe Storødegård leder NAV Værnes.

For å søke sosialhjelp digitalt må man logge seg inn på nav.no/»DittNAV» med BankID eller andre sikkerhetsløsninger.

Trenger man hjelp til utfyllingen, kan man i en periode fremover, ringe telefon nummer 404 49 950 og få veiledning over telefon. Det er også mulig å ringe 55553333. Når vi åpner våre mottak igjen bistår vi gjerne ved oppmøte på lokalkontorene. Søkere som av ulike årsaker ikke kan benytte seg av den digitale kanalen, kan fortsatt levere papirskjema.

Erfaringene fra de kommunene som har tatt løsningen i bruk er veldig god.

Innbyggere flest ønsker i dag digitale løsninger, og vi er nå glade for at denne løsningen er på plass.

Til slutt vil vi understreke, at selv om man fortsatt kan bruke papirskjema, oppfordrer vi alle som er digitale til benytte den nye løsningen. Evt. med bistand fra NAV om det trengs. De som velger digital søknad vil også etter hvert kunne følge saken sin, noe som vi anser som svært positivt.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...