ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Nå kan du bestille vaksinetime sjøl

Røros kommune åpnet i går for muligheten til å bestille seg vaksinetime sjøl gjennom helseboka.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Kommunen skriver i en pressemelding:– Når det blir din tur, logger du inn på Helseboka og velger dag og tid som passer for deg. Hvis ingen av de ledige tidspunktene passer for deg, kan du logge deg inn senere og følge med når nye timer legges ut, for eksempel når du kommer tilbake fra ferie. Med dette håper vi at det blir enklere for alle å få en vaksinetime når det passer den enkelte, opplyser kommunen.

55-64 år

Første gruppe som nå kan logge seg inn og bestille time sjøl er folk fra 55 til 64 år. Kommunen skal fortsatt følge den prioriterte rekkefølgen som helsemyndighetene har bestemt.

– Vi får noen telefoner fra folk som ønsker vaksine før det er deres tur. Disse må vi si nei til. Alle må vente til vi åpner for sin aldersgruppe. Vi ber om at du ikke ringer til oss for å få time før det er din tur, skriver kommunen i pressemeldinga.

Nye timer hver uke

Når kommunen åpner for en aldersgruppe, vil det ikke være nok timer til alle.

– Hvis du ikke finner ledige timer når du skal bestille, fortvil ikke. Logg deg inn igjen senere og følg med når vi legger ut nye timer for bestilling.

Kommunen legger inn nye timer hver uke når man vet hvor mange vaksiner som blir levert til Røros. Gjennom sommeren vil kommunen få varsel om antall vaksiner to uker fram i tid.

Nytt nummer til vaksinetelefonen

Ikke alle får til å bestille time sjøl via den digitale bestillingstjenesten. De kan ringe vaksinetelefonen 72 41 95 94 hverdager fra klokka 13 til 15.

– Hvis du blir syk og ikke kan møte til din vaksinetime, må du også ringe oss på dette nummeret, opplyser kommunen.

Nøkkelord

ANNONSE