Nea Radio

Nå kan du bestille vaksinetime sjøl

Røros kommune åpnet i går for muligheten til å bestille seg vaksinetime sjøl gjennom helseboka.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Kommunen skriver i en pressemelding:– Når det blir din tur, logger du inn på Helseboka og velger dag og tid som passer for deg. Hvis ingen av de ledige tidspunktene passer for deg, kan du logge deg inn senere og følge med når nye timer legges ut, for eksempel når du kommer tilbake fra ferie. Med dette håper vi at det blir enklere for alle å få en vaksinetime når det passer den enkelte, opplyser kommunen.

55-64 år

Første gruppe som nå kan logge seg inn og bestille time sjøl er folk fra 55 til 64 år. Kommunen skal fortsatt følge den prioriterte rekkefølgen som helsemyndighetene har bestemt.

– Vi får noen telefoner fra folk som ønsker vaksine før det er deres tur. Disse må vi si nei til. Alle må vente til vi åpner for sin aldersgruppe. Vi ber om at du ikke ringer til oss for å få time før det er din tur, skriver kommunen i pressemeldinga.

Nye timer hver uke

Når kommunen åpner for en aldersgruppe, vil det ikke være nok timer til alle.

– Hvis du ikke finner ledige timer når du skal bestille, fortvil ikke. Logg deg inn igjen senere og følg med når vi legger ut nye timer for bestilling.

Kommunen legger inn nye timer hver uke når man vet hvor mange vaksiner som blir levert til Røros. Gjennom sommeren vil kommunen få varsel om antall vaksiner to uker fram i tid.

Nytt nummer til vaksinetelefonen

Ikke alle får til å bestille time sjøl via den digitale bestillingstjenesten. De kan ringe vaksinetelefonen 72 41 95 94 hverdager fra klokka 13 til 15.

– Hvis du blir syk og ikke kan møte til din vaksinetime, må du også ringe oss på dette nummeret, opplyser kommunen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...