Nea Radio

Nea Radio

Stjørdal:

Nå kan beboere få besøk av sine pårørende

Åpner opp: Sykehjem og institusjoner i Stjørdal Kommune åpner nå opp for å ta imot besøk av pårørende igjen. Foto: Erlend Engan

Stjørdal Kommune åpner nå opp for at beboere ved deres institusjoner kan få besøk av sine pårørende.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 09.05.2020 kl 15:22

Dette gjelder beboere som ikke er smittet eller bor på en institusjon med smitteutbrudd. Besøk bør fortrinnsvis skje utendørs, men vi åpner også muligheten for å ta imot besøk på et eget besøksrom nær inngangen.

Dørene vil fortsatt være låst på våre bosenter og sykehjem slik at det må avtales besøk på forhånd. På den måten har vi kontroll på hvor mange besøkende vi får samtidig. Her er kontaktinformasjon for å avtale besøk.

Etterhvert som samfunnet åpner opp blir det ekstra viktig å passe på sikkerheten overfor risikoutsatte grupper, som eldre på bosenter eller institusjon.

Her er derfor viktige rutiner som må følges ved besøk til beboere:

• Besøk bør fortrinnsvis skje utendørs eller i eget besøksrom nær institusjonens inngang.

• Besøksrommet vil bli tilrettelagt slik at det er mulig å holde minst 1 meters avstand til andre.

• Det vil være en ansatt (besøksvert) som tar imot de besøkende ved ankomst som sikrer at alle:

o utfører håndhygiene når de går inn i institusjonen.

o holder minst 1 meters avstand til beboere/pasienter og ansatte i institusjonen.

o går direkte til og fra besøksrommet og ikke oppholder seg i fellesarealer.

• Også ved besøk utendørs må alle utføre

håndhygiene ved ankomst og holde minst 1 meters avstand til beboer/pasient og ansatte.

• Når pasient/beboer har behov for rullestol, skal besøksverten trille denne.

• Antall besøkende som oppholder seg i besøksrommet samtidig bør begrenses, slik at nødvendig avstand til andre kan opprettholdes.

• Etter hvert besøk vil kontaktpunkter som dørhåndtak o.l. rengjøres.

• Dersom beboer ikke er mobil, vil det bli lagt til rette for besøk i beboerens rom. Pårørende skal da gå direkte til og fra beboerens rom og ikke oppholde seg i fellesarealet, samt holde minst 1 meters avstand til beboeren inne på rommet.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...