Nea Radio

Blåhuset:

Nå flytter kommunen ut

ARKIVERES: Katrine Ustad og Mia Katrin Skogås har pakket ned over 120 pappkasser med papirer som nå skal arkiveres trygt bak metertykke murer i Dora på Nyhavna i Trondheim. Foto: Per Magne Moan

Fra neste uke skal de nye lokalene i Helsesenteret tas i bruk som rådhus i Holtålen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 18.11.2020 kl 16:42

Flere dager neste uke vil kommunehuset i Holtålen, inkludert sentralbord og postmottak, blir stengt på grunn av flytting.

“Blåhuset” som har vært rådhus i Holtålen helt siden kommunen ble etablert i 1972, er i ferd med å tømmes for papirer, folk og tjenester, og fra slutten av neste uke, skal det meste av dette være på plass i det nye rådhuset - som er det gamle helsesenteret i Ålen sentrum.

ALLE MÅ TIL PERS: Fra venstre: Kulturskolerektor Pancho Panchev, kommunedirektør Marius Jermstad og ordfører Arve Hitterdal. Foto: Per Magne Moan

Før det kan flyttes er det mye som skal pakkes ned og alle ansatte i administrasjonen har de siste dagene vært opptatt med å få alt over i kasser. Dette har resultert i blant annet over 120 kasser med papirer som nå skal arkiveres i kommunearkivet i Dora - den gamle ubåtnunkeren i Trondheim.

BLÅHUSET: Snart slukkes lysene i det gamle rådhuset for godt. Foto: Per Magne Moan

En av de som er opptatt med å tømme kontoret sitt for tiden, er ordfører Arve Hitterdal. Han synes det er litt ståk, men gleder seg til å flytte inn i nye lokaler.

Hitterdal vet ikke helt hva som skjer med "Blåhuset" når det blir stående tomt og han ser ikke bort fra at det vil bli revet.

Resten av bygningene som kommunen de siste årene har brukt til rådhus, er det Midt Elektro, tidligere Gauldal Everk, som eier. Disse er forholdsvis nye og i bra stand, og ble satt opp etter brannen på slutten av 80-tallet.

Flere på flyttefot

Her holder også biblioteket hus i dag. Også denne institusjonen er på flyttefot - til Ålentorget, knappe hunder meter unna det nye rådhuset.

Fra Ålentorget og inn i det nye rådhuset, flytter det interkommunale regnskapskontoret.

DET NYE RÅDHUSET: Her flyttes det inn. Foto: Per Magne Moan

Ordføreren håper flyttingen går som planlagt og at dørene i det nye rådhuset kan åpne for publikum mot slutten av neste uke. Inntil da kan det være utfordrende å få fatt i saksbehandlere, teknisk sjef, kommunedirektør, helsesjef, ordfører og andre ansatte.

Hør intervju med ordføreren her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...