Nea Radio

Ivar Vigdenes:

– Det vi pålegges må ikke drukne i forbehold

Unntakstilstand: – Vi er i unntakstilstand og må alle bidra i denne dugnaden, sier ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes. Foto: Anne Gundersen/Arkiv

Ordføreren i Stjørdal ønsker klar kommunikasjon og størst mulig isolasjon for å bremse viruset.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes, innrømmer at det er et tungt ansvar som nå hviler på kommuneadministrasjonens skuldre.

– Men dette er en jobb vi er nødt til å ta på alvor og da kan det være nyttig å reflektere over hvorfor vi gjør det vi gjør, sier Vigdenes og forklarer at målet er å trekke smitteforløpet i kommunen ut i tid.

Saken fortsetter undre lydfila:

Viktig å være tydelig

Vigdenes registrerer at det kan virke som om myndighetene kvier seg for å være tydelige.

– Vi må ikke la budskapet drukne i forbehold og anbefalinger om hva vi bør gjøre, men hva vi . Det vil bestandig finnes unntak, men det er viktig at vi er klare på hva som skal til for å bremse denne utviklingen. Per nå er det aller viktigste å unngå kontakt med andre i så stor grad som mulig. Han legger til at det er forståelig at det kan være vanskelig å være tydelig og at det kan ta litt tid før det synker inn hos folk hvor viktig det er å følge rådene som gis.

– Men nå tror jeg det begynner å synke inn at dette er en unntakstilstand vi ikke har opplevd siden andre verdenskrig. Jeg tror befolkningen skjønner alvoret.

Søker helsepersonell

Søndag opprettet kommunen en nettportal der ledig helsepersonell kan registrere seg.

– Vi søker etter folk nå, slik at vi kan være beredt hvis eller når dette begynner å bre om seg. Det er jo også slik at helsepersonell vi allerede har kan bli syke, så dette er noe vi er nødt til å få på plass nå.

Kommuneadministrasjonen har jobbet på spreng for å få på plass en tilsynsordning av barn av mennesker med kritiske samfunnsfunksjoner.

– Jeg registrerer at dette gjøres forskjellig i de forskjellige kommunene, sier Vigdenes.

– Her i Stjørdal kommer vi til å overholde føringene som er gitt av regjeringen strengt. Det vil si at ordningen med barnehage- og skoletilbud kun kommer til å gjelde for barn av enslige forsørgere med en kritisk samfunnsfunksjon, eller der begge foreldrene har en slik rolle. Hele hensikten med å stenge skoler og barnehager, er å begrense smitten. Dette vil ikke fungere dersom ikke disse føringene overholdes strengt. Han sier videre at de også vil se på andre forhold, som for eksempel tiltak som kan begrense ensomheten som kan oppstå i isolasjon.

– Men i første omgang er vi nødt til å ta oss av det aller mest kritiske.

Stengte grenser

Ordføreren utelukker ikke at det kan bli stengte grenser fra andre kommuner inn til Stjørdal.

– Men på mange måter er dette noe vi allerede har gjort. Vi sier at man kun skal krysse grensene om det er ytterst nødvendig. Det gjelder i all hovedsak for personell med kritiske samfunnsfunksjoner i forbindelse med jobb og det gjelder transport av matvarer og annet viktig gods. Utover det skal det nå ikke foregå forflytting mellom kommunene.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...