Nea Radio

Se video

Nå er ny mobilmast på plass

Får bedre mobildekning i Hessdalsfjella

Nå er den nye masta på Skarvan ved Øyungen på plass.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 02.09.2020 kl 10:05

Hytteområdene rundt Øyungen og Hessjøen i Hessdalsfjella har slitt med dårlig mobildekning. Nå blir det en endring på dette.

Etter at Holtålen Kommune tok initisitiv til et spleiselag med Trøndelag fylkeskommune og Telenor, ble det vedtatt bygging av ny mobilmast på Skarvan ved Øyungen.

Tirsdag denne uken ble den nye masta på 36 meter fløyet seksjonsvis med helikopter og montert på fundamentet som ble støpt på plassen tidligere i sommer. Selve oppføringa av masta blir utført av SiteCom.

Ny mobilmast på Skarvan ved Øyungen Foto: Ola Dragmyrhaug / FjellTV

Det er en strategisk god plassering som i tillegg til å dekke de mest folkerike hytteområdene også vil dekke langt innover Forellhogna Nasjonalpark. Dette vil også øke sikkerheten til folk som ferdes i fjellet.

I første omgang er det de med abonnement fra Telenor som får gleden av økt dekning.

Enehtsleder i Holtålen kommune, Olve Morken Foto: Arkivfoto

I tillegg jobbes det med å få gravd strøm fram til masta og deler av hyttefeltene ved Øyungen. Hytteeierne som har sagt seg villig til å legge inn strøm i hyttene i området, har en stor del av æren for at det ble mulig å få strøm fram til masta og dermed få gjennomført prosjektet. Dette sier enhetsleder for næring og kultur i Holtålen kommune, Olve Morken.

Det er ikke klart på nåværende tidspunkt når signalene fra den nye masta blir slått på, men hvis alt går knirkefritt så er det håp om at dette vil skje i løpet av første halvdel oktober.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...