ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Nå kan du hive boksene inn:

Nå er monsterautomaten på plass

Frode Helsø er butikksjef på Extra Stjørdal. Foto: Coop

Nå kan du spare tid når tomflasker og bokser skal pantes. Torsdag får Extra Stjørdal på plass monster-panteautomaten der hele sekker kan tømmes inn i maskinen på en gang.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

-Tiden der du måtte mate panteautomaten med en og en flaske er forbi. Her kan du bare åpne luka og tømme alt ned samtidig. Når du stenger luka teller maskinen opp alt, skiller bokser og flasker fra hverandre, og du får ut pantelappen. Automaten er utrolig effektiv og du slipper mye søl og gris, sier Frode Helsø, butikksjef ved Extra Stjørdal.

Coop Midt-Norge investerer i den nye monsterautomaten Tomra R1 for alle sine største butikker. Extra Stjørdal er den første butikken i kommunen som kan tilby en slik tjeneste.

Ingen andre butikker i Stjørdal mottok mer pant i fjor enn Extra-butikken til Helsø. I 2021 ble det pantet 1,5 millioner bokser og flasker i butikken. Kun de to store Obs-varehusene i Trondheim tronet over Extra Stjørdal på pantetoppen i Trøndelag i fjor. Med den nye monsterautomaten tror butikksjefen på ytterligere vekst.

-En mer effektiv maskin betyr mer panting. Jeg tror at vi fort kan doble mottaket av pant når folk finner ut hvor mye tid de sparer. Kundene sparer tid, og det er også bra for miljøet at det er enklere å levere panten, sier butikksjefen.

Nøkkelord

ANNONSE