Nea Radio

- Nå er det pensjonistene og de uføre sin tur

Kirsti Hamre Nilsen er fylkestingsrepresentant for Pensjonistpartiet i Trøndelag. Foto: Pensjonistpartiet

Ved utgangen av 2017 var det ca. 950 000 personer som mottok alders og uførepensjon her i landet.

 -Det er på tide at lønnsoppgjøret også skal handle om den urettferdighet som landets pensjonister blir utsatt for ved de årlige pensjonistoppgjørene, skriver Pensjonistpartiet i Trøndelag.


Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Ved utgangen av 2017 var det ca. 950 000 personer som mottok alders og uførepensjon her i landet.- Det er på tide at lønnsoppgjøret også skal handle om den urettferdighet som landets pensjonister blir utsatt for ved de årlige pensjonistoppgjørene.
 Pensjonistene har gjennom mange år mistet kjøpekraft.
 Grunnet 0,75 prosent-regelen har alderspensjonistene fått en kjøpekrafts nedgang fem år på rad, skriver 
Pensjonistpartiet i Trøndelag i et leserinnlegg.

Stortingets intensjon var at pensjonene skulle reguleres med halvparten av lønnsveksten og halvparten av prisveksten. Regjeringen og Stortinget tenkte i forbindelse med innføringen av pensjonsreformen at pensjonistene skulle ha halvparten av den reallønnsveksten som lønnstakerne har.
 For at dette skal skje, må derimot reallønnsveksten være 1,5 prosent. 
Det har den ikke vært de siste seks årene. Og de siste fire årene har reallønnsveksten vært så lav at alderspensjonene reelt sett har gått ned når vi tar hensyn til prisstigningen. Hadde vi regulert alderspensjonene med gjennomsnittet av lønns- og prisvekst, slik Stortinget mente, ville pensjonen hatt en langt bedre utvikling de siste årene.

Pensjonistene må snart få tilbake forhandlingsretten på lik linje med arbeidstakerorganisasjonene.
 Pensjonistenes forhandlingsrett om regulering av folketrygdens grunnbeløp og pensjoner er erstattet av en drøftingsrett.
 Pensjonistene har totalt mistet innflytelse over resultatet.

Avkortningen på 0,75 prosent-regelen må fjernes. 
Pensjonister skal og må ha samme lønnsvekst som yrkesaktive. 
Det er også viktig at avkortningen av grunnpensjonen for gifte og samboere må fjernes helt.
Det er svært viktig at Pensjonistpartiet blir et sterkt parti etter Stortingsvalget 2021 med flere representanter på Stortinget.
 Det skal vi sannelig klare, skriver Pensjonistpartiet i Trøndelag i dette leserinnlegget.


Det er undertegnet av

Svein Otto Nilsen
 og Kirsti Hamre Nilsen
, begge fylkestingsrepresentanter for Pensjonistpartiet i Trøndelag

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...