Nea Radio

Nå er det bestemt hvordan julemarkedet på Røros blir

Julemarkedsansvarlig Lillian Sandnes Foto: Nils Kåre Nesvold

Ingen boder, men arrangøren lover god julestemning likevel.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Jul på Røros - fra fire dagers julemarked til julestemning i hele desember, heter det i en pressemelding fra Destinasjon Røros.

Det har nå bestemt at årets førjulstid i gaten på Røros blir annerledes en de siste årene, der det etter hvert så beryktede julemarkedet har vært det store trekkplasteret.

Årets utgave blir derfor uten boder, men med mye av den andre gode julestemningen fra tidligere år.

Smittevern

Reiselivs – og handelsnæringa på Røros har arbeidet sammen i hele høst for å skape god julestemning i desember og samtidig ivareta et godt smittevern.

De har hatt god dialog med både Røros kommune og beboerne i sentrum. Av hensyn til smittevernet blir det ingen boder i gatene på Røros i år.

Men det blir julekonserter, julehandel, kanefart og stemningsfulle opplevelser i snøhvite omgivelser.

Utvikle juledestinasjonen

– Vi ønsker å legge til rette for verdiskaping for lokale bedrifter og samtidig ta vare på hele samfunnet når vi nå står i en pandemi. Da er det naturlig å trekke veksler på det som finnes på Røros og utvikle den juledestinasjonen vi allerede er. Vi vil vektlegge pynting og innhold i form av julerelaterte aktiviteter som forsterker den magiske og nostalgiske julestemninga, fastslår Lillian Sandnes fra Visit Røros.

– Vinter og snø er et stort konkurransefortrinn. I tillegg er vi et levende og pulserende verdensarvsted med hyggelige nisjebutikker i sentrumsgatene. Vi har rett og slett et fantastisk utgangspunkt for å videreutvikle Røros som juledestinasjon, sier reiselivssjef i Destinasjon Røros, Tove R. Martens.

Nå fortsetter arbeidet med å skape innhold og opplevelser som kan løfte fram den magiske julestemninga på Røros i hele desember.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...