ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Nå drar Jo Kristian til Montenegro

Talent: Torsdag drar Jo Kristian Weisethaune (16) til Montenegro for å representere Norge i U16 EM i basketball. Hovedtrener Sylvi Sand mener han kan nå så langt han vil. Foto: Anne Gundersen

Jo Kristian Weisethaunet (16) fra Hommelvik er tatt ut til troppen som skal representere Norge i U-16 EM i basketball.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 02.08.2019 kl 12:52

ANNONSE
Annonse

– Det blir spennende å få møte lag fra hele Europa, sier Jo Kristian Weisethaunet, 16-åringen fra Hommelvik som starter dagen med å se for seg at han scorer 25 mål.

– Det er viktig å sette seg mål for dagen, ler Jo Kristian. Og det er nettopp denne mentaliteten som gjør at han kan nå så langt han bare vil, mener hovedtrener for Stjørdal Basketklubb, Sylvi Sand.

– Jo Kristian har en helt egen evne til å gå for det han ser som viktig og derfor mener at jeg at the sky is the limit når det gjelder ham.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Vil til USA

Jo Kristian Weisethaunet vil gjerne til USA for å spille college-basket.

– Det er den store drømmen og det mener jeg at jeg skal klare. Men først venter et år på toppidrett ved Malvik videregående og deretter et år som utvekslingsstudent i USA.

– Forrige gang det var en trønder med i den norske U-16 troppen, var det Sigurd Lorange fra Trondheim. Det er tre år siden og nå flytter Sigurd til USA for å gjøre nettopp det Jo Kristian drømmer om. Og når Sigurd kan klare det, så kan Jo Kristian også nå målet sitt. Han har det lille ekstra som skal til, sier Sylvi Sand.

Nøkkelord

ANNONSE