Nea Radio

Nå bygges det ny turisthytte i Sylan

Ramsjøhytta er nedslitt og skal erstattes av ei ny fremtidsretta hytte med bærekraftige løsninger.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Arbeidet med å bygge ny hytte ved Ramsjøen er i gang.

– Den gamle Ramsjøhytta er nedslitt og skal erstattes av ei ny fremtidsretta hytte med bærekraftige løsninger. Det er med stor entusiasme og forventninger at den første spaden er satt i jorda, sier styreleder i Trondhjems Turistforening, Kjell Fordal.

– Det har vært en lang prosess fram dit vi er i dag. En reise hvor vi har vært opptatt av å ha god og ryddig dialog med alle aktører i området. Reindriftsnæringa, grunneiere, lokalbefolkning, verneforvaltning og Tydal kommune har vært viktige parter som alle har bidratt med forslag til gode løsninger slik at vi nå skal bygge ei flott hytte som alle parter slutter opp om. Dette har vært viktig for oss etter som bærekraft er et satsingsområde for TT, og samarbeid mellom alle aktører som har sitt virke i fjellet er viktig for at tiltak vi gjør i dag blir en positiv tilvekst til fjellkulturen, sier Fordal

Bærekraftig hytte

Den nye Ramsjøhytta skal bidra til å forsterke opplevelsen av mektig fjellnatur med "utsikt til innsikt" som bærende idé. Hytta skal ha robuste og bærekraftige løsninger. Den skal bidra til å gi assosiasjoner til et grønnere samfunn, og gi rom for refleksjon. Som igjen skal være et grunnlag for å skape gode opplevelser. Trondhjems Turistforening vil gjennom prosjektet arbeide for at gjestene lærer å vise hensyn til natur, klima, reindrift og dyreliv.

– Hytta som blir liggende 775 moh. skal være ei “grønn” hytte og et eksempel på en turisthytte med miljøvennlige løsninger. Det skal blant annet monteres solcellepanel nok til å drifte hele hyttas brannvarsling og belysning. Oppvarming skal skje med ved og matlaging med propan. Robuste løsninger som fungerer i et hardt klima, sier Frode Støre Bergrem, daglig leder i TT.

Arbeidet er nå i gang og vedbod/utedo er revet. Det samme skal gjøres med den gamle hovedhytta etter at den nye er ferdig. Disse bygningene har fått så store setningsskader at bygningene ikke er mulig å restaurere for videre drift. Gravemaskin er på plass og er i gang med grunnarbeidet.

Plass til mange

Den nye hytta som nå bygges med 22 sengeplasser, skal være funksjonell og mest mulig praktisk for de som skal bo der. Den blir romsligere, ha større kapasitet på fellesarealene, og sånn sett mye bedre tilrettelagt for det mangfold av gjester som besøker hytta. Hytta vil være selvbetjent med en hyttevert i sesongene.

Hytta er godt egnet for dem som skal vandre i fjellet etter de merkede rutene i området, og dem er det mange av både sommer og vinter. Ramsjøhytta gir mange fine rundturmuligheter og er ei sentral hytte for de som vandre turen «Norge på tvers»

Bygningene som rives har et areal på ca. 185 m² til sammen. Ny hytte har et bebygd areal på 234 m² og et bruksareal på til sammen 250 m² og består av en isolert del på 179,4 m² (oppholdsrom) og en uisolert del på 71,4 m² (do, bod og teknisk rom).

Nybygget vil få en tradisjonell, enkel silhuett med et moderne uttrykk oppført i bindingsverk med stående sort royal kledning, liggende naturell kledning i enkelte partier, sorte omramninger og tretak i fargen setersvart.

Den nye hyttas plassering er trukket lenger fra Ramsjøen og vil forsterke både tunet med gjenstående bygninger og landskapsrommet mellom hytta og Ramsjøen. – Det er store forventninger både blant turistforeningens medlemmer, lokalbefolkning og samarbeidspartnere til å se den nye hytta stå ferdig, avslutter Frode Støre Bergrem.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...