Annonse
Nea Radio

Nå bygges det motocrossbane i Haltdalen

Styremedlem i Haltdalen Motorsportsenter Steinar Trondsetås Foto: Per Magne Moan

I august skal det arrangeres Midt-Norsk Mesterskap.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Like ved Løvåsen Leir i Haltdalen er Haltdalen Motorsportsenter, sammen med NMK Gaula i ferd med å bygge en 1200 meter lang motocrossbane. I tillegg bygges det også en 150 meter lang bane for barn.

Om alt går som planlagt vil banen være ferdig i løpet av juli og i august er det første stevnet allerede booket.

Den 35.000 m² store tomta som banen skal bygges på, ligger tett ved motorsportsenterets depot.

PLASSKREVENDE: 35 mål er tomta det bygges motocrossbane på. Bak vises den 14 mål store depot-tomta. Foto: Frode Moen

Bakgrunn

I juni 2010 arrangerte NMK Gaula Motorsport et stormøte ved Løvåsen Leir. Målet med møte var å logge interessen for etablering av et permanent senter for motorsport. Haltdalen Motorsportsenter (HMS) har siden den gang jobbet kontinuerlig for å realisere prosjektet.

Byggefase 1 (Ferdig)

Høsten 2018 ble Byggefase 1 ferdigstilt mye takket være Natoøvelsen Trident Juncture hvor omlag 1500 tyske soldater leide området som base for øvelsen.

I tillegg til depotflata på ca. 14.000 m² består Byggefase 1 av tilfartsveg og oppstillingsplass for Offroad Biltrial, omlegging av skiløype i berørt område samt en motocrossbane for knattecross (fra 5 år). Vann og strøm er også på plass på depotflata.

Byggefase 2 (pågår)

Arbeidene med Byggefase 2 er nå i full gang. Dette omhandler bygging av motocrossbane for barn/ungdom og voksne. Hovedbanen er konstruert av Kjetil Villa og bygges i kategori B, det vil si 1200 meter lang og vil tilfredsstille krav til løp opp til Norgescup. I tillegg bygges det en barnebane på ca. 150 meter. Kostnadene for Byggefase 2 er på litt over en million kroner og mye av arbeidene gjøres på dugnad.

Midtnorsk Mesterskap

Motocrossbanen planlegges ferdigstilt i juli dette år og NMK Gaula Motorsport har søkt og fått tildelt Midt- Norsk Mesterskap i Motocross den 24.-25. august i år og det ventes opp mot 200 startende sykler denne helga. Vi er også i dialog med Løvåsen Leir om leie av fasiliteter fra fredag-søndag for å tilfredsstille deltakernes ønsker og behov.

Klubbhus

Parallelt med arbeidet med Byggefase 2 og planlegging av løp så jobber NMK Gaula Motorsport med å få etablert et klubbhus på depotområde. For å finansiere dette så er det igangsatt kronerulling.

Hør intervju med styremedlem i Haltdalen Motorsportsenter, Steinar Trondsetås her:

Annonse