Nea Radio

Nå bygges det motocrossbane i Haltdalen

Styremedlem i Haltdalen Motorsportsenter Steinar Trondsetås Foto: Per Magne Moan

I august skal det arrangeres Midt-Norsk Mesterskap.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Like ved Løvåsen Leir i Haltdalen er Haltdalen Motorsportsenter, sammen med NMK Gaula i ferd med å bygge en 1200 meter lang motocrossbane. I tillegg bygges det også en 150 meter lang bane for barn.

Om alt går som planlagt vil banen være ferdig i løpet av juli og i august er det første stevnet allerede booket.

Den 35.000 m² store tomta som banen skal bygges på, ligger tett ved motorsportsenterets depot.

PLASSKREVENDE: 35 mål er tomta det bygges motocrossbane på. Bak vises den 14 mål store depot-tomta. Foto: Frode Moen

Bakgrunn

I juni 2010 arrangerte NMK Gaula Motorsport et stormøte ved Løvåsen Leir. Målet med møte var å logge interessen for etablering av et permanent senter for motorsport. Haltdalen Motorsportsenter (HMS) har siden den gang jobbet kontinuerlig for å realisere prosjektet.

Byggefase 1 (Ferdig)

Høsten 2018 ble Byggefase 1 ferdigstilt mye takket være Natoøvelsen Trident Juncture hvor omlag 1500 tyske soldater leide området som base for øvelsen.

I tillegg til depotflata på ca. 14.000 m² består Byggefase 1 av tilfartsveg og oppstillingsplass for Offroad Biltrial, omlegging av skiløype i berørt område samt en motocrossbane for knattecross (fra 5 år). Vann og strøm er også på plass på depotflata.

Byggefase 2 (pågår)

Arbeidene med Byggefase 2 er nå i full gang. Dette omhandler bygging av motocrossbane for barn/ungdom og voksne. Hovedbanen er konstruert av Kjetil Villa og bygges i kategori B, det vil si 1200 meter lang og vil tilfredsstille krav til løp opp til Norgescup. I tillegg bygges det en barnebane på ca. 150 meter. Kostnadene for Byggefase 2 er på litt over en million kroner og mye av arbeidene gjøres på dugnad.

Midtnorsk Mesterskap

Motocrossbanen planlegges ferdigstilt i juli dette år og NMK Gaula Motorsport har søkt og fått tildelt Midt- Norsk Mesterskap i Motocross den 24.-25. august i år og det ventes opp mot 200 startende sykler denne helga. Vi er også i dialog med Løvåsen Leir om leie av fasiliteter fra fredag-søndag for å tilfredsstille deltakernes ønsker og behov.

Klubbhus

Parallelt med arbeidet med Byggefase 2 og planlegging av løp så jobber NMK Gaula Motorsport med å få etablert et klubbhus på depotområde. For å finansiere dette så er det igangsatt kronerulling.

Hør intervju med styremedlem i Haltdalen Motorsportsenter, Steinar Trondsetås her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...