ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Den 18. utgaven av Kosmorama:

Nå braker det løs

I dag starter Kosmorama - Trondheim internasjonale filmfestival. Foto: Torleif Kvinnesland

Den 18. utgaven av Kosmorama – Trondheim internasjonale filmfestival starter i dag. Alt er klart for en hel uke med filmer og arrangement fram til og med søndag 13. mars.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Det meste foregår på Prinsen kinosenter, men det er også filmvisninger og arrangement andre steder i byen.

På festivalens første dag vises åpningsfilmen Alle hater Johan. Denne eksplosive, trønderske sprengningskomedien er regissert av leksvikingen Hallvard Witzø.

- Alle hater Johan er en film vi har fulgt med på siden idéstadiet, og vi synes det er fantastisk gøy å kunne åpne Kosmorama med en artig film som er spilt inn på Frøya og oppleves som en ekte, trøndersk komedie, sier festivaldirektør i Kosmorama, Silje Engeness.

Flere høydepunkt


Et annet høydepunkt under festivalen blir urpremieren på Dekksgutten på Nova kinosenter onsdag 9. mars. Før filmen starter skal Åge Aleksandersen, Gunnar Pedersen og Trondheimsolistene opptre live i kinosalen. Denne konsertdokumentaren handler om det nære musikalske samarbeidet mellom dem.

Under festivalen vises filmer fra nært sagt hele verden. Filmene viser et bredt spekter av temaer. Tirsdag 8. mars kommer generalsekretær John Peder Egenæs i Amnesty International Norge for å holde innledninger før filmene Fly So Far og Wet Sand. Fly So Far er en dokumentar om de strenge abortlovene i El Salvador, mens fiksjonsfilmen Wet Sand tar for seg en problematikk som berører LHBT i Georgia.

Rikt program


Festivalprogrammet byr på sterke oppvekstskildringer, interessante dokumentarer, nifse skrekkfilmer, morsomme komedier, intense dramafilmer, utekino og mye mer. De fleste filmene er helt nye og har ikke blitt vist i Norge tidligere.

- Vi gleder oss til å vise spennende og engasjerende filmer fra så å si alle verdenshjørner, på ulike språk og innen ulike sjangre, sier Kosmorama-direktør Silje Engeness.

Nøkkelord

ANNONSE