Nea Radio

– Nå bør serveringsbransjen gjenåpne!

MÅ ÅPNE: Daglig leder i Næringsforeningen i Værnesregionen (NiV), Jon Uthus. Foto: Andreas Reitan

Næringsforeningen i Værnesregionen (NiV) forventer at serveringsbransjen kan åpne dørene tirsdag 19.januar.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Tirsdag skal Stjørdal kommune vurdere gjeldende lokale smittevernstiltak, og næringslivet ønsker å bli hørt.

- Det er kritisk for bransjen, de gjør det de kan for å følge gjeldende krav og retningslinjer. Vi ser ingen grunn til at serveringssteder med dagtilbud fortsatt må holdes stengt, sier daglig leder Jon Uthus i NiV i en pressemelding.

Det legges ned stor innsats for å opprettholde et godt smittevern. Det gjøres tiltak både gjennom renhold og registrering med tanke på smittesporing. Det legges godt til rette for å holde avstand. Bedriftene gjør det de kan for å holde hjulene i gang. Det er krevende, men innsatsen viser at næringslivet lytter til pålegg og anbefalinger som kommer. NiV erfarer gjennntom dialog med bransjen, at det så langt ikke kan henføres noe smitte til disse serveringsstedene som ikke serverer alkohol.

– Bedriftene har redusert kapasiteten med mer enn 50 prosent for å kunne ivareta kravene til smittevern. Alt dette har bidratt til at det så langt ikke kan henføres noe smitte til disse serveringsstedene som ikke serverer alkohol, og kun har et dagtilbud, sier Uthus.

Ønsker å bidra

Næringslivets innsats og lojalitet til å stille opp for å begrense smitten på Stjørdal, har vært og er fortsatt avgjørende. Viljen til å fortsette denne innsatsen er stor, men anmodningen er også tydelig. Bransjen må få gjenåpne.

– I vår siste bedriftsundersøkelse kommer det frem at den delen av næringslivet som har hatt utfordringer tidligere i pandemien, har enda større utfordringer nå. For noen begynner det å bli kritisk. Dette gjelder først og fremst besøksnæringen, og spesielt serveringsbransjen. En bransje som har vært nedstengt i 3 uker etter at nye tiltak ble iverksatt, sier Uthus.

Han understreker at bransjen ønsker å bidra til å begrense smitten i Stjørdal, men at tiden nå er inne for å åpne opp et næringsliv som legger ned stor innsats for å ivareta et godt smittevern og som så langt ikke har hatt smitte.

Roser kommunen

Næringsforeningen berømmer Stjørdal kommune for å være tydelige i sin kommunikasjon.

– Stjørdal kommune har iverksatt virkningsfulle tiltak. Dette har bidratt til at vi opplever å ha å ha en smittesituasjon som er under kontroll. Kommunen, både ved kriseledelsen og smittevernsteamet, har lagt ned en imponerende innsats. Men det er viktig at vi har en god dialog med næringslivet. Jeg ser ingen grunn til at Stjørdal skal ha strengere tiltak enn resten av landet, sier Uthus.

NiV har følgende innspill til Stjørdal kommune når nye tiltak skal vurderes:

- Det er en klar forventning fra bransjen at man kan åpne dørene den 19.januar.

- Serveringsstedene gjenåpnes uten alkoholservering og med et serveringstilbud som er innenfor de nasjonale bestemmelsene.

- Vi ser ingen grunn til at Stjørdal skal ha et strengere regime enn landet for øvrig.

- Bedriftene får være med å diskutere åpningstider og opplegg for smittevernstiltak i samarbeid med kommunen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...