Annonse
Nea Radio

Holtålen:

Nå blir det Vrimmel

VELKOMMEN TIL VRIMMEL: Arrangørstaben i Holtålen, for anledningen plassert i UFO-en i Holtålen Folkebibliotek, håper mange vil få gode kulturelle opplevelser de neste ukene. Fra venstre: Enhetsleder kultur og næring Olve Morken, bibliotekar Mari Aas og kulturkonsulent Siri Hegseth. Øverst: Banksjef i Sparebank1 SMN, Eivind Langset. Foto: Per Magne Moan

Holtålen, Rennebu og Midtre-Gauldal er blant de elleve trønderske kommunene som nå skal ha ti dager med kulturfestival.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 13.10.2021 kl 23:36

Annonse

Mandag 25. oktober gått startskuddet for kulturfestivalen Vrimmel.

Vrimmel er en kunst- og kulturfestival som går på omgang i Trøndelag og målsetningen er å skape gode opplevelser nær publikum.

2021-utgaven, som også på mange måter blir et gjenåpningsarrangement etter korona, er et samarbeid mellom kommunene Røyrvik, Lierne, Namsskogan, Høylandet, Grong, Snåsa, Holtålen, Midtre Gauldal og Rennebu. I tillegg er Trøndelag fylkeskommune, Namdalsavisa og Nord Universitet viktige samarbeidspartner.

Mest lokalt

Deler av arrangementene er lokale i de respektive kommunene, men det er også fellesarrangement der enkelte kommuner går sammen.

I Holtålen er det godt over 30 små og store arrangement i løpet av festivalen, som avsluttes onsdag 3. november.

Kulturkonsulent Siri Hegseth sier at allerede på åpningsdagen er et av høydepunktene, utdeling av kommunens kulturpris og kulturstipend. Dette foregår i Låven på Nordpå i Aunegrenda. Her deltar også fylkesmusikerne Quintus, som har fått med seg Tricia Boutté.

Publikum får også sjansen til å oppleve Ålens egen Oda Trøen på dette arrangementet.

Det meste er gratis

Hegseth sier at mange av kommunens ulike arenaer og scener vil bli tatt i bruk under festivalen.

Mange av arrangementene ar også gratis - noe som er mulig takket være en av de lokale bankene.

– Kultur koster og det skal koste. Men nå er dette det store gjenåpningsarrangementet i Holtålen og da har vi fått med oss Sparebank1 SMN som samarbeidspartner, og det kommer alle sammen til gode, sier Hegseth.

Banksjef Eivind Langset sier at banken bruker mye penger på ulike gjenåpnigsarrangement rundt i fylket for tiden.

– Nå er det på tide at noe skjer. Nå må vi få opp igjen både humør og aktivitet og drift i ulike lag og foreninger. Folk må møtes og treffes og vi må flire sammen og danse og synge sammen, sier han og legger til at mange små lag og organisasjoner har lidd mye under korona.

Hele programmet for Vrimmel i Holtålen, finner du her.

Hør radioinnslag med Siri Hegseth, Eivind Langset og Mari Aas:

Nøkkelord

Annonse