ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Røros:

Nå blir det russerevy

Det øves til russerevy på Røros Foto: Per Magne Moan

De siste øvingene til årets russerevy er i full gang i amfiet ved Røros Videregående Skole.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 27.02.2022 kl 17:50

ANNONSE
Annonse

Årets russerevy på Røros har fått navnet Krystallklare drømmer og i omtalen heter det at publikum blir med på en dannelsesreise for russen i søken etter denne drømmen.

Men finner de den? Eller er den helt borte? Vet russen i det hele tatt hva de leter etter? I samtida får du også ett innblikk i hva som skjer i fjellregionen, som strømpriser, mystiske hendelser på staa, fest og fyll, og andre store og små ting som påvirker hver persons krystallklare drøm.

- Usikkert om vi fikk det til

Russepresident Sverre Prøsch Moen og revysjef Julie Saur Auran synes begge det er ei spennende og travel tid frem mot premieren torsdag 3. mars.

Det viktigste nå er at det blir revy.

– Det var veldig usikkert i starten på om vi i det hele tatt fikk gjennomføre eller ikke. Men vi satset på at vi skulle få det til og det ser det ut som vi gjør nå, sier Prøsch Moen og innrømmer at koronatiden har vært spesiell.

En av konsekvensene restriksjonene i forbindelse med pandemien har ført til, er at alt av vårens eksamener er avlyst - uten at det ser ut til å plage verken russepresidenten eller revysjefen vesentlig.

– Vi kan si det slik at det er russen glad for, sier de i kor.

BANDET: Foreldre og lærere trår til som musikere. Fra venstre: Ketil Hage på trommer, Jo Ryen på keyboard, John Arne Langen på bass og Mattis Rønning på gitar. Foto: Per Magne Moan

Hele russekullet er med på oppsettingen. Det betyr at over 40 elever er i full sving med alt som har med en slik oppsetting å gjøre. I tillegg er lærere og noen foreldre med på enkelte oppgaver, blant annet i orkesteret.

- Ei viktig tid for russen

Regissør for revyen er Aina Sandnes Røste. Hun er full av lovord om årets russekull og sier dette er ei viktig tid for russen. Hun husker godt tiden hun selv gikk i røde snekkerbukser og skulle lage revy.

– Det er nok mange som tenker at russerevy bare er tull og tøys. Men det skjer noe helt spesielt med denne gjengen i den prosessen de er i. Fra vi starter opp med med revymøter og planlegging.

Hun mener dette burde fått enda større plass i skoleverdagen.

Hør intervju med russepresident Sverre Prøsch Moen,. revysjef Julie Saur Auran og aller først regissør Aina Sandnes Røste her:

Nøkkelord

ANNONSE