Nea Radio

Barn, kunst og SohlbergNå blir det kunstverksted hos Kunst og kaos

Foto: Kunst og kaos

– Viktig at barn på Røros i dag forstår hvilken inspirasjonskilde Røros har vært

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Tirsdag er det mulighet til å delta på kunstverksted for barn hos Kunst og kaos i Mørkstugata på Røros.

Her blir det både kunsthistorie, Røroshistorie og maleverksted.

Tre viktige år

Kunstneren Harald Sohlberg har påvirket Røros på mange måter og i år er det 150 år siden han så dagens lys.

Han kom til Røros i 1902 og ble her i tre år. I denne perioden skapte han noen av sine mest kjente verk og la også grunnlaget for at andre kunstnere har brukt Røros som inspirasjonskilde.

Dette er noe som kunsthistoriker og gallerist Ellen Kristine Klemmetvold ved Kunst og kaos ønsker å formidle til barn.

– Harald Sohlberg er vanvittig viktig i norsk kunsthistorie og hans år på Røros brakte jo frem de aller beste verkene hans og han har en stor medvirkning i hvordan Røros ser ut i dag, og så synes jeg det er viktig at barn på Røros i dag forstår hvilken inspirasjonskilde Røros har vært ikke bare for Harald Sohlberg, men mange andre kunstnere også, så da er det viktig at barn på Røros får dette med seg, forteller Ellen Kristine Klemmetvold.

Tilpasset alle barn

Dagen er lagt opp til at barna skal få bli kjent med hovedverkene til Harald Sohlberg før de selv skal få lov til å bruke sine kreative evner.

Vanskelighetsgraden er lagt opp til at dette skal være for alle og at det er rom for å kose seg og utfolde seg i kunstens mangfoldige verden.

Hør intervju her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...