Nea Radio

Nye koronaregler

- Nå blir det en tragisk påske

Foto: Maiken Woldseth

Regjeringen innfører nye, nasjonale coronatiltak. Dette er helt krise for det lokale reiselivet som nå har forberedt seg på påskeinnrykk så godt som det har latt seg gjøre.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 23.03.2021 kl 21:15

Bare noen dager før påskegjestene skulle innta fjellet, så kommer det nye nasjonale innstramminger. Blant annet er det nå pålegg om full skjenkestopp og maks to gjester i private hjem. Nok en gang kan man si at påska 2021, ikke blir som den høytiden mange er vant til.

Bakgrunnen for nye, nasjonale innstramminger nå er at det muterte viruset stadig sprer seg til nye steder og at det stadig dukker opp nye utbrudd.

Høyere smitte og flere innlagte

Under en uke før påskeuken er den registrerte smitten i Norge høyere enn noen gang tidligere. Antall innlagte coronapasienter er på høyde med april i fjor.

Samtidig innfører regjeringen de nasjonale innstrammingene de tidligere har varslet at de vil innføre dersom smitten ikke gikk ned. Det skjer etter anbefaling fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet, sier helseminister Bent Høie under dagens pressekonferanse.Helkrise

- Nå blir det ei tragisk påske for vår del, sier Heidi Kvithammer på Vætarstua Hotell ved Stuggudalen.

De hadde forberedt seg på påskebesøk etter gjeldene smitteregler, men disse ble i dag endret og dette medfører kraftige endringer i planene for årets påske.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...