ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Nye koronaregler

- Nå blir det en tragisk påske

Foto: Maiken Woldseth

Regjeringen innfører nye, nasjonale coronatiltak. Dette er helt krise for det lokale reiselivet som nå har forberedt seg på påskeinnrykk så godt som det har latt seg gjøre.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 23.03.2021 kl 21:15

ANNONSE
Annonse

Bare noen dager før påskegjestene skulle innta fjellet, så kommer det nye nasjonale innstramminger. Blant annet er det nå pålegg om full skjenkestopp og maks to gjester i private hjem. Nok en gang kan man si at påska 2021, ikke blir som den høytiden mange er vant til.

Bakgrunnen for nye, nasjonale innstramminger nå er at det muterte viruset stadig sprer seg til nye steder og at det stadig dukker opp nye utbrudd.

Høyere smitte og flere innlagte

Under en uke før påskeuken er den registrerte smitten i Norge høyere enn noen gang tidligere. Antall innlagte coronapasienter er på høyde med april i fjor.

Samtidig innfører regjeringen de nasjonale innstrammingene de tidligere har varslet at de vil innføre dersom smitten ikke gikk ned. Det skjer etter anbefaling fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet, sier helseminister Bent Høie under dagens pressekonferanse.Helkrise

- Nå blir det ei tragisk påske for vår del, sier Heidi Kvithammer på Vætarstua Hotell ved Stuggudalen.

De hadde forberedt seg på påskebesøk etter gjeldene smitteregler, men disse ble i dag endret og dette medfører kraftige endringer i planene for årets påske.

ANNONSE