Nea Radio

Utdanningsdirektoratet har fordelt midler

Nå blir det en Aktiv sommer i Neadalen

Anne Grete Kirkvold Flakne og Ingrid Selboe ved BUA Selbu sammen med Tove Storhaug i Selbu kommune. Foto: Maiken Gjærevold Woldseth

Utdanningsdirektoratet har nå fordelt midler til mange kommuner som ønsker å gi et tilbud til barn og unge i løpet av sommeren 2021.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Tilskuddet skal bidra til at kommunene kan opprette nye sommerskoletilbud, eller utvide eksisterende tilbud, står det på Utdanningsdirektoratet sine hjemmesider. I Neadalen har Selbu og Tydal inngått et samarbeid med med BUA i Selbu for å gi et bredt og godt tilbud til de som ønsker det i løpet av sommeren. I løpet av tre uker skal over 35 ulike tilbud gjennomføres, og hovedfokuset har vært på å ha lokale instruktører på hvert tilbud. Tove Storhaug, SLT-konsulent i Selbu kommune, er tydelig på at det skal være et tilbud til alle.

- Kunst, programmering, fotball, skyting, kajakk, musikk, låtskriverkurs, tur, pluss mye, mye mer - det er nesten 500 enkeltplasser for aktiviteter, så det skal være noe for alle og enhver, sier Storhaug.

Logistikk å få ting til å gå opp

Samarbeidet mellom kommunene og BUA Selbu har gjort det utfordrende å sy sammen programmet, fordi noen tilbud skal gjelde i Tydal mens andre gjelder for Selbu - og noen gjelder for begge kommunene. Nå har de kommet i mål med den jobben og gleder seg til sommeren kan begynne, men tar forbehold om endringer i tilbudet etter hvordan smittesituasjonen og smittevernreglene er på gjeldende tidspunkt.

- Smittevern er fokus nummer 1, så vi har delt inn i småtrinn, mellomtrinn og ungdomstrinn for å få det til å gå opp. Det vil uansett bli inndeling i kohorter og små grupper. Vi har tatt utgangspunkt i sånn som situasjonen er nå, så vi får følge med å se hvordan det blir fremover, sier Storhaug.

Påmeldingen er tilgjengelig på www.aktivsommerineadalen.no fra og med torsdag 27. mai.

Mange kommuner har tilbud til barn og unge i sommer

Utdanningsdirektoratet har delt ut midler til mange kommuner i Trøndelag, Stjørdal kommune har fått tildelt nærmere tre millioner kroner til formålet og har på sin hjemmeside god informasjon om hvilke tilbud det går an å melde seg på der. Røros, Holtålen og Tynset har fått tildelt henholdsvis 503 600 kroner, 193 700 kroner og 639 100 kroner uten at det foreløpig er helt klart hvilke tilbud de vil gi til barn og unge i løpet av sommeren.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...