Nea Radio

Nå blir det bredbånd på Skatval

Fiber: Ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes, tror at utbyggingen av fibernettet øst for E6 på Skatval, vil stå ferdig i løpet av 2020. Foto: Anne Gundersen

Området øst for E6 får fiber i løpet av neste år, dersom alt går som planlagt.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 15.08.2019 kl 17:27

Arbeidet med å få på plass bredbånd på Skatval i Stjørdal har pågått mange år og nå ser det endelig ut til at arbeidet kommer igang.

– Kommunestyret sa ja til å bevilge 2,5 millioner kroner til dette før jul, sier ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes. Han har selv hatt mange møter bredbåndsgruppa i den delen av kommunen for å få utbygging av fibernettet igang.

– I tillegg bevilger nå fylkesmannen 1,9 millioner og da er alt klart.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Verdiøkning

Prisen per husstand er i følge Vigdenes enda ikke helt avklart.

– Det kommer litt an på enkeltfaktorer, blant annet hvilke anbud vi får inn. Men foreløpig ser vi ut på å lande på rundt 10 000,- i forhøyet egenandel per husstand. Vigdenes presiserer at tilgang på fibernett vil bety en betydelig verdiøkning på boliger på Skatval.

– Det vil også bety at man kan ha hjemmekontor, det vil bety større muligheter for næringsutvikling og ikke minst vil det ha stor betydning for landbruket, mener han.

– Stadig større deler av landbruksnæringen får digitale løsninger og da vil fiber være avgjørende for å kunne følge med utviklingen.

2020

Vigdenes tror fibernettet vil være på plass i løpet av neste år.

– Anbudet legges ut til vinteren og dermed tror jeg det er oppe og går i løpet av 2020.

I første omgang er det området øst for E6 som blir bygget ut. Tre nye områder står deretter for tur.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...