ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Nå blir det Artut att

GLEDER SEG TIL KULTURFEST: Kulturhusleder på Storstuggu og Artut-koordinator, Anne Linn Vingelsgaard Schärer (Til venstre) og kulturkonsulent i Røros kommune, Ane Linn Haagaas. Foto: Per Magne Moan

Kulturfest på Røros i ti dager til ende.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 14.10.2020 kl 23:45

ANNONSE
Annonse

Kulturfesten Artut, som ble igangsatt mer eller mindre som en nødløsning under den store Natoøvelsen Trident Juncture for to år siden, er i ferd med å bli en tradisjon på Røros.

Fredag åpner den den tredje utgaven av festivalen, som varer i ti dager.

For alle

Arrangementet er et samarbeid mellom Virksomhet for kultur og fritid i Røros kommune, lag og foreninger, næringsliv og små og store kulturaktører, og rommer både det profesjonelle og det som drives av frivillige, både kultur med stort nedslagsfelt og kultur som er langt smalere.

– Felles for alt i Artut er at det er opplevelser skapt av folk – for folk, heter det på nettsidene til kulturfesten.

Samarbeid

Årets Artut arrangeres også i samme tidsrom som den samiske språkuken, Gïelevåhkoe, og deler av programinnholdet er derfor et samarbeid mellom de to arrangørene.

Det sier kulturhusleder på Storstuggu og Artut-koordinator, Anne Linn Vingelsgaard Schärer og kulturkonsulent i Røros kommune, Ane Linn Haagaas.

– Det skjer noe nesten over alt på Røros nå fremover, så det blir rett og slett "artut", sier Vingelsgaard Schärer og utdyper at alt av forholdsregler og restriksjoner i forbindelse med coronaviruset vil bli fulgt.

Hør radioinnslaget med Anne Linn og Ane Linn her:

ANNONSE