Nea Radio

Nå blir barneskolen på Hegra en realitet

Realitet: Alt tyder på at nye Hegra barneskole snart blir en realitet, sier etatsjef teknisk, Tore Rømo i Stjørdal kommune. Foto: Anne Gundersen

Under formannskapet på Stjørdal torsdag, kunne etatsjef teknisk, Tore Rømo, fortelle at alt, så nær som en underskrift fra en av grunneierne, er klart før sikringsarbeidet kan settes i gang.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Kampen for å få bygget en ny barneskole på Hegra har vært en het potet i Stjørdalpolitikken i mange år. Nå ser det imidlertid ut til at saken endelig løser seg.

– Vi har fått alle underskrifter fra grunneiere på plass, så nær som en, forteller etatsjef teknisk i Stjørdal kommune, Tore Rømo.

– Så om alt går etter planen nå, vil vi kunne starte sikringsarbeidet allerede i september, mener han og sier videre at de også har fått klarsignal fra arkeologene.

– Det ble gjort et stort funn på nabotomta, noe som gjorde at man valgte å undersøke skoletomta nøye. Ingen ting ble funnet og vi er dermed arkeologisk friskmeldte, sier han.

Saken fortsetter under lydklippet

Tore Rømo og Joar Håve om nye Hegra barneskole

Opp til kommunestyre

Gruppeleder i Stjørdal Arbeiderparti, Joar Håve, er glad for at saken nå synes å få en løsning.

– Dette har vært en veldig lang prosess og det er gledelig at man nå ser ut for å være i mål. Hove tar imidlertid et forbehold når det gjelder kommunestyret.

– Pengene skal bevilges og dersom kommunestyret stemmer slik de har sagt de skal gjøre, så er vi i gang, sier han og regner med at skolen skal kunne stå ferdig i løpet av 2019 - 2020.

Miljøhensyn

Da Miljøpartiet De Grønne ble en del av styringskoalisjonen i Stjørdal, ble det vedtatt at Stjørdal skal være en foregangskommune innen miljøarbeid. Dette gir seg utslag i forbindelsen med byggingen av nye Hegra barneskole.

– Når vi nå snakker med entreprenører og leverandører, ser vi etter de mest mulig miljøvennlige løsningen, som for eksempel solcellepanel, sier Tore Rømo.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...