ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Vauldalen:

Nå bli det obligatorisk koronatest på grensen

Det etableres teststasjon på Vauldalen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Fra mandag 18.januar kl. 17.00 blir det obligatorisk å teste seg på grensen for personer som har oppholdt seg i et område med karanteneplikt.

– Vi er nå godt i gang med å etablere teststasjon på grensa ved Vauldalen, melder Røros kommune som fikk beskjed om dette fredag ettermiddag.

I løpet av helga er det jobbet iherdig med mange involverte for å få dette på plass. Kommunen har blant annet vært i dialog med Helsedirektoratet om detaljene.

– Norge har et av de strengeste systemene for innreise og testing i Europa, og nå strammer vi ytterligere inn for å begrense importsmitten. Personer som uten rimelig grunn ikke vil la seg teste kan straffes med bøter, og må tilbringe karantenen på karantenehotell, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

I dag må personer som har oppholdt seg i et område med karanteneplikt teste seg for covid-19 så snart som mulig og senest 24 timer etter ankomst til Norge.

Nå endres dette til at testen skal gjennomføres ved grenseovergangsstedet i Norge. Det innebærer at personer ikke lenger kan velge å gå forbi teststasjon på flyplass, havner eller grenseovergangssteder på vei, og heller teste seg i hjemkommunen.

Testen må fra mandag skje ved grensepasseringen. Det er gratis å teste seg.

Les mer om dette på regjeringens nettsider.

Nøkkelord

ANNONSE