Annonse
Nea Radio

Utfordrende å skaffe seg sykkel

- Nå begynner vi å merke koronaen i sportsbransjen

Ole Johan Øyasæther ved Selbusporten sliter, i likhet med alle forhandlere i Norge, med å få tak i sykler til kundene sine. Foto: Maiken Gjærevold Woldseth

Undeleverandører klarer ikke å produsere deler, leveranser står fast i Suezkanalen, fabrikker stenger ned grunnet smitteutbrudd - sportsbransjen merker konsekvensene av pandemien når det kommer til sykkel.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Både på Selbusporten og Intersport Røros har de merket en økt etterspørsel etter sykler under pandemien, i likhet med resten av sportsbutikkene i Norge. De har tilnærmet ikke sykler å selge kundene sine fordi leveransene ikke kommer når de er planlagt å komme.

- Nå begynner vi å merke det med korona i sportsbransjen også. Det kommer sykler men vi har ingen datoer å gi til kundene på når de kommer, sier Ole Johan Øyasæther ved Selbusporten.

Noen leveranser som skulle komme på vårparten er utsatt helt til høsten, og det er nesten umulig å få tak i nye deler til sykler.

- Fabrikker blir nedstengt, noe som gjør at det blir forsinkelser over hele linja. Både leverandører av sykler, men også leverandører av deler blir påvirket. Det har en dominoeffekt, sier han.

Ikke gøy å drive butikk

- Vi har gudskjelov klart å levere det vi fikk bestillinger på i fjor. Men vi klarer ikke helt å møte etterspørselen, sier Morten Nordbrekke ved Intersport Røros.

De opplever at det de har bestilt til årets sesong kommet stykkevis og delt, noe som gjør det vanskelig å selge sykler. Likevel har han ikke oppfattet misnøye blant kundene enda, selv om han nesten ikke har sykler å tilby.

- Kundene skjønner det, så jeg føler ikke det er noe problem med at folk er misfornøyde, forklarer han. - Men det er ikke gøy å drive butikk når man ikke føler at man har et godt nok tilbud til kundene, sier Nordbrekke.

Annonse