Nea Radio

Utfordrende å skaffe seg sykkel

- Nå begynner vi å merke koronaen i sportsbransjen

Ole Johan Øyasæther ved Selbusporten sliter, i likhet med alle forhandlere i Norge, med å få tak i sykler til kundene sine. Foto: Maiken Gjærevold Woldseth

Undeleverandører klarer ikke å produsere deler, leveranser står fast i Suezkanalen, fabrikker stenger ned grunnet smitteutbrudd - sportsbransjen merker konsekvensene av pandemien når det kommer til sykkel.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Både på Selbusporten og Intersport Røros har de merket en økt etterspørsel etter sykler under pandemien, i likhet med resten av sportsbutikkene i Norge. De har tilnærmet ikke sykler å selge kundene sine fordi leveransene ikke kommer når de er planlagt å komme.

- Nå begynner vi å merke det med korona i sportsbransjen også. Det kommer sykler men vi har ingen datoer å gi til kundene på når de kommer, sier Ole Johan Øyasæther ved Selbusporten.

Noen leveranser som skulle komme på vårparten er utsatt helt til høsten, og det er nesten umulig å få tak i nye deler til sykler.

- Fabrikker blir nedstengt, noe som gjør at det blir forsinkelser over hele linja. Både leverandører av sykler, men også leverandører av deler blir påvirket. Det har en dominoeffekt, sier han.

Ikke gøy å drive butikk

- Vi har gudskjelov klart å levere det vi fikk bestillinger på i fjor. Men vi klarer ikke helt å møte etterspørselen, sier Morten Nordbrekke ved Intersport Røros.

De opplever at det de har bestilt til årets sesong kommet stykkevis og delt, noe som gjør det vanskelig å selge sykler. Likevel har han ikke oppfattet misnøye blant kundene enda, selv om han nesten ikke har sykler å tilby.

- Kundene skjønner det, så jeg føler ikke det er noe problem med at folk er misfornøyde, forklarer han. - Men det er ikke gøy å drive butikk når man ikke føler at man har et godt nok tilbud til kundene, sier Nordbrekke.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...