Annonse
Nea Radio

Asker - Stjørdals-Blink 1-3 (1-6)

Kalas-sifre og OBOS-kontrakt for 2021

Stjørdals-Blink spiller i OBOS-ligaen også neste år. Foto: Arkiv: Knut Erlend Jegersen/Stjørdals-Blink

Stjørdals-Blink levnet ingen tvil om at laget er verdig en plass i OBOS-ligaen 2021.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 20.12.2020 kl 18:09

Annonse

Stjørdals-Blink hadde et meget godt utgangspunkt foran dagens returoppgjør, og gjorde absolutt ingen feil i Asker. Dagens bortelag tok seieren 3-0 på MUS Stadion Sandskogan torsdag, og klinket like så godt til med 1-3 i dag.

Dermed er det klart etter en meget nervepirrende og dramatisk høst at Stjørdals-Blink skal spille i OBOS-ligaen også i 2021. 6-1 sammenlagt lar seg absolutt høre, men returoppgjøret var ikke helt uten spenning. En tidlig scoring for Asker tente håpet for vertene.

Slik utspilte oppgjøret seg:

Kampen er i gang i Asker, og vi noterer oss at Fiske er tilbake i midtforsvaret. Det gjør at Bjørnholm-Jatta sendes ut på backen, og at Olufsen blir henvist til benken. Ellers stiller bortelaget uforandret.

Må gå offensivt ut
Ikke overraskende er det vertene som ønsker å holde mest på ballen i innledninga. Den brukbare prestasjonen, men elendige resultatet på MUS Stadion Sandskogan gjør at Asker må gå offensivt ut her i dag. Bortelagets intensive press gjør derimot at Asker sliter med å true kassa til Frenderup innledningsvis. Positiv start fra Blink som helt sikkert kommer til å få gode kontringsmuligheter.

Reduserte sammenlagt
Den positive starten blir til en marerittstart etter 11 minutter. Da går Asker opp i ledelsen. Kastrati får stå merkverdig uforstyrret inne i boksen og header inn 1-0 etter et godt innlegg fra høyre. Aj, aj, aj. I etterkant av scoringa ser Blink rett og slett litt rystet ut. Hjemmelaget spiller med høy intensitet og spiller seg til flere gode muligheter. Håpet er tent for Postnord-laget.

Justert seg inn noe
Etter halvspilt omgang ser det ut til at Blink har fått justert seg inn. Rødtrøyene har mye bedre kontroll på bortelaget nå, og Kartum har vært farlig frempå ved et par anledninger. Laget ligger bra i ramma og får stadig gunstige brudd.

Litt bekymringsverdig er det at Nygaard, Fiske og Frenderup allerede har notert seg for et gult kort. Det siste Blink trenger er å bli redusert til 10 mann her i ettermiddag. Kartum ser også ut til å slite etter å ha vært i bakken et par ganger.

Vertene prøver å mobilisere til et ordentlig kjør før hvilen her nå. Får de 2-3 sammenlagt før pause blir 2. omgang en skikkelig thriller. Blink henger greit med foreløpig, og prøver å senke intensiteten i kampen ved enhver anledning.

Game, set, match?
Statistikken tilsa at Blink kom til å score i denne kampen, og rett før pause kom den livsviktige scoringen. Kartum svinger inn et korridorfrispark med snø på, Jones vinner duellen, men ballen havner til slutt hos Bransdal. Vingen tar ned ballen på kassa og peiser den ned til siden for Lia mellom stengene. Mulig den ballen er innom hånda til Blink-spilleren, men det får ikke kampleder Christian Moen med seg.

Dette ser lovende ut for Blink. Asker må score fire - uten å slippe inn - for å rykke opp til OBOS-ligaen.

I gang med de siste 45 minuttene
Får vi et ordentlig stormkjør fra Asker, eller har lufta gått ut av ballongen? I løpet av pausen har Blink byttet ut Nygaard som mottok en advarsel fra kampleder Moen i førsteomgang og satt inn Olufsen.

Stormkjøret ser ut til å la vente på seg. Blink ser fryktelig komfortable ut for øyeblikket. Lukter mer brudd og spikeren i kista, enn Asker-goal.

Over og ut
Der kom nådestøtet rett før timen er spilt. Nok en gang er det et korridorfrispark fra Kartum hvor Asker vinner første duell, men Bjørnholm-Jatta er først på andreballen og header Stjørdals-Blink til fornyet OBOS-kontrakt.

Vondt ble til verre for Asker da Kastrati fikk sitt andre gule kort etter 63 minutter. Nå går det meste på trynet for hjemmelaget og det er mange resignerte spillere ute på matta her nå. Noen Asker-spillere stormer fortsatt på, men mange har tatt fullstendig juleferie. Blink venter derimot bare på at fløyta skal gå for full tid. Jakob Rømo Skille og Sander Halgunset kommer inn for Bransdal og Ramstad med seks minutter igjen av ordinær tid.

Flott punktum
Rett før kampslutt kommer også Rolstad og Strand inn for Kartum og Stokke. Førstnevnte scoret like så godt med hans første touch og fastsatte sluttresultatet til 1-6 sammenlagt. Kalas-sifre. Flott av toppscorer Lillebo som spiller opp det lokale talentet.

Nøkkelord