Nea Radio

Satser på lokale turister:

Nidarosdomen åpner for enkeltbesøkende

Lokalt: Nidarosdomen har åpnet dørene for det som blir en sommer uten utenlandske turister. Foto: Sofie Skarholt Ottesen

Tirsdag 19. mai åpnet dørene til Nidarosdomen og Erkebispegården igjen. Nå planlegges en sommer uten turister fra utlandet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 27.05.2020 kl 20:02

Foreløpig tar Nidarosdomen bare imot enkeltbesøk. Da er det lov til maks 20 besøkende i kirka i hver pulje.

– Vi vil etterhvert åpne for omvisninger. Det vil gå som et arrangement og det vil kunne være opptil 50 personer på hver omvisning, sier Anne Strømmen, avdelingsdirektør for publikumsavdelingen ved Nidaros Domkirke Restaureringsarbeider.

Museet på Erkebispegården er åpent. Riksregaliene er derimot stengt.

Saken fortsetter under lydfila:

Store planer for sommeren

Publikumsavdelingen i Nidaros Domkirke Restaureringsarbeider har måtte omstillet seg og sine ansatte etter Covid-19, forteller Strømmen.

– Vi har ansatt hele vårt guidekorps på bakgrunn at de kan språk. Nå vil det ikke bli gående mange franske omvisninger på anlegget vårt i sommer.

Regjeringens innreiseforbud, slik det er nå, gjør at utenlandske turister ikke får komme til Norge. 15. juni skal det bestemmes om grensene åpnes for de nordiske landene. Det har ført til at turistmålet har fått en annen målgruppe.

– Vi har fokus på å nå et lokalt publikum og barnefamilier, sier Strømmen.

Det er lagt planer for mye aktivitet i Borggården i sommer. Omvisninger i Nidarosdomen, mini pilegrimsvandring fra Olavskilden, Tårnoppgang og fortellerstunder i krypten, er noen av tilbudene som vil holdes i løpet av sommeren.

Olavsfestdagene vil bli arrangert digitalt fra 28. juli til 3. august. Det vil blant annet bli konserter som direktestrømmes fra Nidarosdomen, uten publikum.

Færre besøkende

Det har vært få besøkende etter åpningen, men Strømmen håper at det kommer flere når arrangementene begynner. Hun tror likevel det blir færre i år, enn tidligere.

–Vi er forberedte på mye mindre besøk enn i vi har i normal sesong. Utfordringen er å lage et program som treffer.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...