Nea Radio

Nå åpner Gauldalsløypa

Foto: Arkivbilde

Historiens første regulerte snøskuterløype i Holtålen åpner 1. januar.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 25.12.2018 kl 22:43

1. januar åpner den første snøskutertraseen for rekreasjonskjøring i Holtålen. Den såkalte Gauldalsløypa går fra meieriet i Ålen sentrum via Flya, Tverråbakkan og videre til Riasten og kommunegrensa mot Tydal, der traseen tilknyttes løypenettet i Stuggudal.

Også ved Målåsetre og på Flya er det mulig å parkere og starte skuterturen.

Mye arbeid som ligger bak

Leder i Ålen Snøskuterklubb, Atle Engan, sier det har vært mye arbeid i forbindelse med etableringen av traseen. Jobben startet med gjenoppliving av skuterklubben i 2016 og løypa var senest oppe til behandling i kommunestyret i desember.

Så tidlig som i desember 2015 kunne holtålenordfører Jan Håvard Refsetås opplyse at arbeidet med skuterløyper i Holtålen var i gang.

Engan sier dette er den første traseen i Holtålen og at det nå jobbes med flere løyper, blant annet fra Ålen sentrum til Hessdalen, Aunegrenda og Haltdalen. I tillegg planlegges ei løype mot Røros.

Saken fortsetter under bildet

Foto: Kartutsnitt

Lokale forskrifter

Et dagskort for Gauldalsløypa vil koste 250 kr, mens sesongkort koster det dobbelte, 500 kr.

Det er utarbeidet lokale forskrifter i forbindelse med etableringen av skutertraseer i Holtålen, og disse kan leses her.

I følge forskriftene er det tillatt med kjøring fram til 22. april og dette gjelder alle dager innenfor tidsrommet 08.00 til 23.00.

Mer info rundt kjøring finnes på Holtålen kommunes nettsider.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...