Nea Radio

Korona:

N​ye koronatiltak i Malvik kommune

KORONA: Nye koronatiltak fra Malvik kommune. På bildet: Rådmann Carl-Jakob Midttun. Foto: Anne Gundersen

Smittesituasjonen i Malvik er for øyeblikket stabil. Det er ikke påvist noen nye med koronasmitte, utover de to innbyggerne som tidlig i forløpet testet positivt.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Kriseledelsen i Malvik kommune følger situasjonen løpende, og har jevnlige møter for å holde seg oppdatert på status både nasjonalt, regionalt og lokalt. Det følges deretter opp med nødvendige tiltak lokalt.

Helse

Smittesituasjonen i Malvik er for øyeblikket stabil. Det er ikke påvist noen nye med koronasmitte, utover de to innbyggerne som tidlig i forløpet testet positivt.

Legekontorene i Malvik rapporterer om stor pågang fra publikum. Kriseledelsen oppfordrer innbyggere til å kontakte legekontor kun dersom det er for nødvendig helsehjelp. Unngå å belaste legekontoret med generelle spørsmål om koronasituasjonen. Bruk heller Folkehelseinstituttets nettside, eller andre offentlige kilder til generell informasjon.

I løpet av mandag vil legekontorene i Malvik i størst mulig grad ta i bruk videokonsultasjon med pasienter. Innbyggerne oppfordres til å benytte digitale løsninger som de finner på legekontorenes hjemmesider:

hommelviklegekontor.no
vikhammerlegekontor.no
saksviklegekontor.no

Malvik kommune har før helga etablert et felles lager for smittevernutstyr. Dette gjøres for å ha best mulig styring på lagerbeholdningen, og for å sikre at utstyret brukes der det trengs mest.

Alle helsetun vil fra og med mandag 16.mars bli stengt, i tråd med anbefalinger fra Helsedirektoratet.. Pårørende vil fortløpende bli orientert om hvilke rutiner som gjelder. Vi ber om forståelse for at det raskt kan komme endringer som følge av den beredskapssituasjonen vi per i dag er i.

Dagtilbud for eldre er stengt, og det er kartlagt og omdisponert ressurser internt innen helse/velferd for å kunne ivareta de mest presserende arbeidsoppgavene til enhver tid.

Oppvekst

Innen oppvekstsektoren blir det fra mandag etablert tilbud til barnehagebarn og skoleelever som har foresatte i samfunnskritiske funksjoner. Dette håndteres av virksomhetene, i dialog med oppvekstsjefen som møter fast i kriseledelsen. Fjernundervisning via læringsbrett i grunnskolen ble iverksatt fra fredag.

Teknisk og administrasjon

I teknisk sektor er det igangsatt arbeid for å sikre ytterligere backupløsninger på vann- og avløpsavdelingen. For areal- og samfunnsplanlegging og sentraladministrasjonen opprettholdes et minimum av tjenesteproduksjon via hjemmekontor. Det vil bli gjennomført anbudsbefaring i forbindelse med utbedring av Stavsjødammen, ettersom dette vurderes som tidskritisk. Men det blir kun utendørs befaring.

Politisk

På politisk side vil kun utvalgssaker der viktige vedtak må fattes få prioritet. Formannskapsmøtet tirsdag planlegges gjennomført, men da i tråd med ny forskrift om fjernmøter.

Publikumsmottak

Servicetorget i rådhuset vil fra mandag morgen bli betjent kun via telefon (73 97 20 00). Dette betyr at publikumsmottaket stenges. Rådhuset blir imidlertid ikke fysisk stengt, så adkomst til både legekontor, helsestasjon og tannklinikk vil være åpen. Det er kun inngangen fra Maivegen (rådhusets vestside) som vil være åpen. Hovedinngangen mot Coop-bygget vil være stengt.

Kriseledelsen oppfordrer publikum til å følge de råd som nasjonale myndigheter til enhver tid gir. Husk god håndhygiene, respektér karantenebestemmelser, og snakk med barn og unge på en rolig måte om det som skjer.

For mer informasjon, se malvik.kommune.no og malvik.kommune.no/koronavirus

Carl-Jakob Midttun, rådmann

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...