Nea Radio

Statens vegvesen:

Én døde i trafikkulykke i Trøndelag i april

Statens Vegvesen: En person omkom på trønderske veier i april. Foto: Marit Manfredsdotter

I april var det én person som mistet livet i trafikken i Trøndelag. I hele landet døde 7 personer i trafikken i april.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det er seks færre enn samme måned i fjor. Det viser Statens vegvesens foreløpige gjennomgang av dødsulykkene.

– Tallene er lave, og vi vet at det kan variere gjennom året. Koronatiltakene har ført til store reduksjoner i trafikken på vegene. Erfaringsmessig vil dette føre til færre ulykker i trafikken. Men det er mer usikkert hvordan dette påvirker antallet dødsulykker og ulykker med hardt skadde.

– Politiet melder at en del utnytter at det er mindre trafikk på vegene til å råkjøre. Vi ber innstendig alle om å holde fartsgrensene og kjøre etter forholdene, sier Helge Stabursvik i Transportavdelingen i Statens vegvesen.

Og selv om antallet drepte i april i landet er nesten halvert fra 2019, med 7 drepte i år mot 13 i fjor, er det likevel en økning i det totale antallet drepte i år sammenliknet med fjoråret. Hittil i år har 31 personer mistet livet på norske veier, 2 flere enn i tilsvarende periode i fjor.

Flest i Viken

De største tallene finner vi i Viken med 9 drepte, mens Vestfold og Telemark har den største økningen, med 5 flere drepte. Viken og Trøndelag har en økning på 2. Det er 4 drepte i Nordland og 3 drepte i Innlandet og Trøndelag. I Troms og Finnmark er det 2 trafikkdrepte, mens fylkene Oslo, Rogaland, Agder og Vestland hadde ett dødsfall hver. Størst nedgang er det i Møre og Romsdal med 4 færre drepte, og i Innlandet med 3 færre drepte.

Møre og Romsdal er eneste fylket som ikke har hatt en eneste dødsulykke hittil i 2020.

Annen statistikk

26 menn og 5 kvinner omkom i trafikken i årets fire første måneder, der over halvparten av ulykkene involverer unge menn. 17 omkom i personbil, og i 12 av de 29 dødsulykkene var tungbil involvert.

Over halvparten av de omkomne i årets første måneder er omkommet i møteulykker, men det er også sykkel- og fotgjengerulykker, og i april omkom en ung mann i en MC-ulykke i Enebakk.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...