Nea Radio

Nea Radio

Mysteriet i Hessdalen er løst

Det mystiske fenomenet som krysset veien ved Hessjøen er en hærmygg. Foto: Ingrid Moan

– Det slangelignende fenomenet ved Hessjøen i Hessdalen er hærmygg. Det sies at hærmyggen kan varsle krig, pest eller andre ulykker, så det er bare å banke i bordet, sier biolog Trond Arnesen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 24.07.2017 kl 18:09

I forrige uke filmet Ingrid Moan og familien titusenvis av larver som krysset veien. De fikk seg en skikkelig overraskelse da de oppdaget fenomenet som ligner en slange.

Klumpet seg sammen

Larvene hadde klumpet seg sammen og beveget seg som en enhet. Lengden på "slangen" var rundt en meter.

– Et utrolig ekkelt syn. Jeg har aldri sett noe slikt før, sier hun.

Trives i løvskogen

– Hærmyggen er spesialister på råtnende løvblad og trives i løvskog, og i år er det vanvittig mye råtne løvblad på grunn av bjørkemålerangrepene, så de har gode livsvilkår, sier Tron Arnesen. Også andre eksperter Nea Radio har snakket med bekrefter at dette er hærmygg.

Arnesen sier videre at hærmyggen har mange morsomme navn som hærorm, markskrei, ormedrag, budrag og fedrag:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...