Nea Radio

Oppunder Fjellbandet

Mye reisestoff i årets andre utgave

Lokalmagasinet for Ålen og Haltdalen, er i salg.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Lensmannen i Ålen sto mellom barken og veden da krigen kom. I oppgjøret etterpå ble Anders P. Reitan dømt for landssvik. 75 år senere kan vi spørre: Fortjente han det?

Oppunder Fjellbandet nr. 2 for 2020 er i salg, og som vanlig inviteres det til en lang og spennende reise gjennom Holtålens historie.

– Faktisk er julenummeret enda mer av en reise enn vanlig, for hovedtema er livet langs gamle riksveg 30, skriver redaktør Einar Gjærevold i en pressemelding.

«Gammelvegen» er fortsatt i bruk flere steder, mens den på andre plasser gror igjen. Vi har fulgt den fra Spellan i sør til Langlete i nord, en tre mils veg som på en og samme dag bringer oss fra tidlig vår i den ene enden til nesten sommer i den andre. Underveis gløtter vi til sidene og ser på hvordan livet var på og langs vegen den gangen den var vår viktigste ferdselsåre.

Men bladet har mer i bagasjen: Her finner du stoff om søndagsskolekulturen i Haltdalen, om snøskjerming og seterminner, om nyttevekster og ørner, om Ålen hjemmebakeri og gamle dagers bryllup – og hvordan var det å være kona til en av Ålens største sønner?

– Dette og mer til får du i juleutgaven av Holtålens lokalhistoriske tidsskrift. 11 forfattere og tegnere deltar, og gir oss mange timer med gode opplevelser i lesekroken, sier redaktøren.


Oppunder Fjellbandet er lagt ut for salg i Holtålen, Midtre-Gauldal, Røros, Trondheim og i Neadalen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...