Nea Radio

Musikkbransjen vil ha FM

Illustrasjonsfoto Foto: Nils Kåre Nesvold

Både Gramo og Musikkindustriens Næringsråd mener lokalradioene bør få fortsette på FM også etter 2021. De mener begge at dette vil styrke norsk og lokal musikk.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Nettstedet lokalradio.no skriver at det er kommet inn rundt 100 høringsuttalelser til Medietilsynet som har bedt om innspill rundt hvorvidt lokalradioene skal få lov til å fortsette på FM også etter 2021.

Så langt er det bare konkurrentene P4-gruppen og Bauer Media som er negative til det, mens musikkbransjen er entydig positive:

– Lokalradioene er viktige utstillingsvinduer for nye utgivelser, promotering av lokale konserter, festivaler og andre arrangement. Disse er det viktig å bevare, skriver Musikkindustriens næringsråd i sin høringsuttalelse.

– Lokalradioene er i en unik posisjon til å dyrke lokal musikk og kultur for mennesker i sitt distrikt. Lokalradioene blir også da formidler av ulike, såkalt typisk norske musikksjangre, skriver Gramo i sin høringsuttalelse.

Begge to er opptatt av norsk musikk og ser lokalradio som en viktig formidler av dette etter at konsesjonskrav om norskandel hos de riksdekkende radiokanalene ble borte ved overgangen til DAB.

– Norsk musikkbransje trenger fortsatt norsk radio for å promotere og få norsk musikk spilt over hele landet. Vi ønsker derfor at dagens lokalradiokonsesjoner forlenges til 2031, skriver Musikkindustriens næringsråd.

– Gramo mener helt klart at lokalradioene står for en viktig og verdifull formidling av norsk og lokal musikk, og at dette er en god og viktig grunn til å opprettholde FM-konsesjoner for lokalradio i distriktene, skriver Gramo, som legger til:

– Som lokalradioforbundet selv sier, har lokalradioenes distribusjon over FM ingen kostnader for samfunnet, og den er i tillegg rimelig i drift for lokalradioene. De økonomiske konsekvensene for å opprettholde en god norskandel og mangfoldig musikkdistribusjon er lave.

– Skal det legges til rette for investeringer i kreativt innhold må det også legges til rette for å beholde infrastruktur som bidrar til at kreative yrker kan skapes. Lokalradio på FM, og særlig innsatsen for å løfte lokale og regionale artister, er en naturlig del av en slik infrastruktur, skriver Musikkindustriens Næringsråd.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...