Nea Radio

Musikk for de aller minste

Musikalsk start: Musikk er viktig for barns utvikling, mener Ann Kristin Andersson (t.v) og Mette Stene Ertsgaard ved kulturskolen i Stjørdal. Foto: Anne Gundersen

Musikk ved livets begynnelse er navnet på et tilbud for de aller minste barna. Kursledere Ann Kristin Andersson og Mette Stene Ertsgaard mener de har verdens beste jobb.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Stemmene til mor og far er de aller viktigste stemmene for en baby, sier Ann Kristin Andersson. Sammen med Mette Stene Ertsgaard driver hun prosjektet Musikk ved livets begynnelse, i regi av kulturskolen på Stjørdal.

– Det er helt fantastisk å se hvordan de små barna responderer på musikken. De bruker ikke ord, men armer og bein går i takt med musikken og det er helt utrolig å se på, smiler hun.

Saken fortsetter undr lydklippet

Foto: Anne Gundersen

De minste

Kurset er for de minste barna og de fleste begynner i en alder av 4 uker.

– Vi synger sanger, danser og leker med rytme sammen med foreldre og barn. Da stråler det ut av ansiktene på babyene og konsentrasjonen i rommet er helt uvirkelig, mener Ann Kristin. Hun og Mette har holdt kurs sammen i tre år, mens tilbudet fra kulturskolen har eksistert siden 2001.

– Det betyr at de aller første barna som deltok, nå er 18 år gamle, sier Mette. I tillegg til babykurs, finnes det også et tilbud for barn mellom ett og to år.

– Det er så morsomt, for da har de jo begynt å snakke litt og viser entusiasme på en litt annen måte.

Forskning

All forskning tilsier at musikk er viktig for barnas utvikling.

– Det finnes mye kunnskap om dette, sier Ann Kristin.

– Forskning viser at musikk er viktig for motorisk utvikling, for språket og ikke minst for samspillet mellom foreldre og barn. Ja, i det hele tatt for utviklingen av hele sanseapparatet, hevder hun.

– Det vi gjør er å hjelpe foreldre til å utvikle sin egen stemme, til å tørre å bruke det som er den viktigste stemmen for babyen, både på kurset og i hverdagen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...