Nea Radio

Musikalsk fyrverkeri satte julestemningen

Siri Gellein imponerte som konferansier, men først og fremst som solist med Røros Storband og Bergstadkoret. Foto: Nils Kåre Nesvold

Siri Gellein som solist brakte førjulskonserten med Bergstadkoret og Røros Storband i Røros kirke til nye høyder.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 10.12.2017 kl 11:02

Førjulskonserten «Toner i desember» med Bergstadkoret, Røros Storband og gjester ble lørdag kveld arrangert for tredje gang i Bergstadens Ziir.

Håp, glede og tilhørighet

– Vårt håp er at du skal få en musikalsk førjulsopplevelse som kan gi håp, glede og tilhørighet, sa konferansier og solist Siri Gellein da hun ønsket velkommen.

Gellein imponerte som programleder, men først og fremst som solist der hun lekte og utfoldet seg med koret og storbandet. Et av høydepunktene var hennes tolkning av «Little drummer boy» sammen med kor og storband.

God julestemning

Programmet inneholdt det meste. Her var norske folketoner, gamle norske julesanger, salmer, svenske og afrikanske folketoner samt amerikanske julesanger. Konserten var preget av høy presisjon, god dynamikk og stor variasjon.

Innfridde

De rundt 80 sangerne og musikerne innfridde forventningene og satte publikum i god førjulsstemning. Om lag 300 personer løste billett.

Storbandet og koret startet konserten med «Det lyser i stille grender» før storbandet, koret og Siri Gellein stemte i med Trygve Hoffs «Et lys i mot mørketida». Vakkert. Så svinge det skikkelig da storbandet framførte «Swingle Bells».

Nystartede Bergstaden Brass imponerte med fire melodier, og deres versjon av «Just a closer walk with thee» fikk nakkehårene til å reise seg før gruppa slo over til afrikanske rytmer.

Lovende talenter

Oline Vingelsgaard og Synne Nordistuen Løvik er to lovende talenter fra Vingelen som tilførte konserten enda en dimensjon sammen med storbandet.

Videre bidrog en sangkvartett bestående av Per Ivar Tamnes, Espen Rosvold, Lindis Pettersen Haave og Caroline Oksdøl Søberg med en flerstemt versjon av «Jul i svingen». Kvartetten var forsterket med Olav Luksengård Mjelva på fele.

Imponerende

All honnør til Bergstadkoret og Røros Storband, med Berit Konstad Graftås og Rolf Hamland i spissen, som legger ned mye tid og krefter på en imponerende konsert som både varmer og lyser opp i mørketida. Honnør også til Siri Gellein som sammen med sangere og musikere utgjør et musikalsk fyrverkeri.

Nea Radio sender konserten i sin helhet i romjula.

Flere bilder under lydklippet.

Til sammen 80 personer deltok på konserten lørdag kveld. Foto: Nils Kåre Nesvold

Deler av saksrekka i storbandet. Foto: Nils Kåre Nesvold

Deler av trompetrekka i storbandet. Foto: Nils Kåre Nesvold

Nystartede Bergstaden Brass imponerte med fire melodier. Fra venstre Morten Tømmermo, Ingrid Graftås (delvis skjult) og Anna Pernille Erlien Ruud. Foto: Nils Kåre Nesvold

Konferansier og solist Siri Gellein imponerte. Foto: Nils Kåre Nesvold

Bergstaden Brass: Til venstre Anna Pernille Erlien Ruud, Nils Graftås og Leif Martin Kristoffersen. Foto: Nils Kåre Nesvold

Leif Martin Kristoffersen fra Bergstaden Brass i aksjon. Foto: Nils Kåre Nesvold

Kulturskolerektor og trombonist i Bergstaden Brass, Nils Graftås. Foto: Nils Kåre Nesvold

Denne kvartetten forsterket med Olav Luksengård Mjelva sang «Jul i svingen». Videre består gruppa av Linda Pettersen Haave, Caroline Oksdøl Søberg, Per Ivar Tamnes og Espen Rosvold. Foto: Nils Kåre Nesvold

Oline Vingelsgaard og Synne Nordistuen Løvik fra Tynset videregående skole serverte julemusikk sammen med storbandet. Foto: Nils Kåre Nesvold

Bergstadkoret, som består av rundt 50 sangere, hadde øvd inn mange nye sanger for anledningen. Foto: Nils Kåre Nesvold

Konserten ble avsluttet med «Deilig er jorden» der alle deltok. Foto: Nils Kåre Nesvold

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...