Nea Radio

Skal vekkes til live:

Mulighetsstudien for Hommelvik er vedttatt

Framtida: Mange har ventet på at jobben med å gjøre Hommelvik sentrum mer attraktivt skal starte. Nå nærmer framtida seg. Foto: Illustrasjon/Asplan Viak

Mange har fryktet sentrumsdød i Hommelvik. Nå har kommunestyret vedtatt at gjenopplivingen skal detaljplanlegges,

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Elsket av mange, men av andre sett på som et sted som en gang var; den fryktede sentrumsdøden i Hommelvik har bekymret mange.

Nå skal skuta imidlertid snues. Mulighetsstudien som ble bestilt av kommunestyret i Malvik i fjor er klar og et enstemmig møte vedtok at man nå kan gå i gang med detaljplanleggingen.

– Nå har vi et godt bearbeidet utgangspunkt med to hovedalternativ, sier rådmann Carl-Jakob Midttun.

– Dette, i tillegg til at at Coop har skrinlagt planene om å flytte virksomheten ut av sentrum, tror jeg legger et godt grunnlag for en god utvikling av sentrum i Hommelvik.

Saken fortsetter under bildet:

Framdrift: Hommelvik er en skjult perle som har alle muligheter, mener Venstres Torgeir Anda (t.h). Rådmann Carl-Jakob Midttun er enig. Foto: Anne Gundersen

Mulighetsstudien handlet om hva som skal skje med kommunens mange eiendommer i sentrum.

To alternativer ble presentert, og kommunestyret falt ned på rådmannens innstilling om velge det enkleste.

– Dette dreier seg blant annet om klima og miljø. Det er mer klimavennlig å bygge videre på det som allerede finnes, enn å rive og bygge nytt, sier Midttun.

– Men dette handler om mer enn det. Det handler om utvikling av sentrum, om boliger og næring, park og kontakt med fjorden.

Kommunestyret bevilget 200 000 kroner for inneværende år til videre utredning av mulighetene i sentrum.

– Dette er et svært langsiktig arbeid som vil foregå i flere tiår. Det vi er avhengige av nå, er å knytte til oss aktører som har kompetanse, slagkraft og gjennomføringsevne til å få til dette, sier Midttun.

Hør intervjuet med Carl-Jakob Midttun og Torgeir Anda i avspilleren under:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...