ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Skal vekkes til live:

Mulighetsstudien for Hommelvik er vedttatt

Framtida: Mange har ventet på at jobben med å gjøre Hommelvik sentrum mer attraktivt skal starte. Nå nærmer framtida seg. Foto: Illustrasjon/Asplan Viak

Mange har fryktet sentrumsdød i Hommelvik. Nå har kommunestyret vedtatt at gjenopplivingen skal detaljplanlegges,

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Elsket av mange, men av andre sett på som et sted som en gang var; den fryktede sentrumsdøden i Hommelvik har bekymret mange.

Nå skal skuta imidlertid snues. Mulighetsstudien som ble bestilt av kommunestyret i Malvik i fjor er klar og et enstemmig møte vedtok at man nå kan gå i gang med detaljplanleggingen.

– Nå har vi et godt bearbeidet utgangspunkt med to hovedalternativ, sier rådmann Carl-Jakob Midttun.

– Dette, i tillegg til at at Coop har skrinlagt planene om å flytte virksomheten ut av sentrum, tror jeg legger et godt grunnlag for en god utvikling av sentrum i Hommelvik.

Saken fortsetter under bildet:

Framdrift: Hommelvik er en skjult perle som har alle muligheter, mener Venstres Torgeir Anda (t.h). Rådmann Carl-Jakob Midttun er enig. Foto: Anne Gundersen

Mulighetsstudien handlet om hva som skal skje med kommunens mange eiendommer i sentrum.

To alternativer ble presentert, og kommunestyret falt ned på rådmannens innstilling om velge det enkleste.

– Dette dreier seg blant annet om klima og miljø. Det er mer klimavennlig å bygge videre på det som allerede finnes, enn å rive og bygge nytt, sier Midttun.

– Men dette handler om mer enn det. Det handler om utvikling av sentrum, om boliger og næring, park og kontakt med fjorden.

Kommunestyret bevilget 200 000 kroner for inneværende år til videre utredning av mulighetene i sentrum.

– Dette er et svært langsiktig arbeid som vil foregå i flere tiår. Det vi er avhengige av nå, er å knytte til oss aktører som har kompetanse, slagkraft og gjennomføringsevne til å få til dette, sier Midttun.

Hør intervjuet med Carl-Jakob Midttun og Torgeir Anda i avspilleren under:

Nøkkelord

ANNONSE