Nea Radio

Motorferdsel-støtte fra Selbu

STØTTE: Stortingsrepresentant Heidi Greni (Sp) får bred politisk støtte fra Selbu. Foto: Nils Kåre Nesvold

Senterpartiets forslag om å endre forskriften for motorferdsel i utmark og islagt vassdrag får bred politisk støtte fra Selbu.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Senterpartiets Sandra Borch og Heidi Greni får full støtte fra Arbeiderpartiet, Høyre og Senterpartiet i kommunestyret i Selbu.

Forslaget dreier seg om den mye omstridte regelen om at det må være minst 2,5 kilometer fra nærmeste brøytede bilvei inn til hytta for at du skal kunne benytte snøscooter som transportmiddel til hytta.

Her er uttalelse som Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Høyre har gått sammen om:

- Avstanden skal i prinsippet måles i luftlinje, og reell avstand til hytta kan da fort bli det dobbelte av hva kartet viser, dette i forhold til topografi. Dette er veldig vanskelig, nær sagt umulig å kommunisere ut til de dette angår, og oppnår liten forståelse for at dette er en fornuftig målemetode og et fornuftig regelverk.

- Vi har nylig åpnet rekreasjonsløyper for snøscooter. Det vil igjen si at en hytteeier som er heldig og ligger like ved en slik løype kan kjøre snøscooter til hytta samme om avstanden fra nærmeste brøytede vei er kun 200 meter, mens en hytteeier som da har en hytte i et område der det ikke er anlagt snøscooterløyper ikke får benytte snøscooter dersom hytta ligger 2,48 kilometer fra nevnte vei.

- Et annet moment er at regelverket i dag er slik at en kan kjøre snøscooter til hytta dersom en velger å brøyte veien, mens en ikke kan kjøre dersom ikke velger å brøyte veien(gjelder de som har sommervei til hytta). Dette er en regel som også er fullstendig meningsløs, og som ikke gir fornuft verken miljømessig eller på andre områder.

- Bruk av leiekjøring er heller ikke en miljømessig fornuftsordning. Det vil da si at leiekjøreren må kjøre to ganger tur/retur hytta dersom denne skal benyttes, mens en med egen snøscooter kjører samme trasé en gang for akkurat samme transportbehov.

- Det er viktig å presiserer at foreslåtte regelendring kun gjelder kjøring til og fra egen eller leid hytte og at det fortsatt må søkes og innhentes tillatelse fra kommunalt hold for å denne retten. Eier/leier må også oppgi kjøretrase når han søker, og det er kun denne traseen som skal benyttes til og fra hytta.

- Kommunene må også få tillatelse til å på egen hånd stramme inn regelverket, eksempelvis der det er utstrakt bruk av leiekjøring som en del av næringsgrunnlaget til grunneiere. Det er også viktig at all bruk av snøscooter betinger grunneiers tillatelse på de eiendommer som berøres av utfarten.

Ole Morten Balstad Per Røsseth Nils Even Fuglem
Ordfører Varaordfører Opposisjonsleder
Arbeiderpartiet Senterpartiet Høyre

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...