Nea Radio

Motorbrøl, sukkerspinn og stars n`stripes

4. juli: Hvert år samler AMCAR-entusiaster seg i Hommelvik for å markere 4. juli og for å se og bli sett. Foto: Anne Gundersen

Tradisjon tro samlet hundrevis av AMCAR-entusiaster seg i Hommelvik sentrum på den amerikanske nasjonaldagen. Da er det blankpolert krom og motorbrøl som gjelder.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Hvert år samler AMCAR-folket i Trøndelag seg ved Cafe´ Rampa i Hommelvik for å markere den amerikanske nasjonaldagen og i år var intet unntak.

– Hit må vi hvert år, sier presidenten i Trondheim American Car Club, Jorg Tobiassen.

– Det er ikke til å fornekte at dette gir gåsehud, smiler han.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Holder sammen

Bilene ruller inn i Vika fra både fjern og nær, men de aller fleste kommer fra kommunene rundt Malvik. Jorg mener at det å være medlem i en AMCAR-klubb fører folk sammen i en verden hvor det i dag rår politiske spenninger.

– Det minner oss på alt det som er fint med amerikansk kultur og det syntes jeg er viktig, mener han.

Foto: Anne Gundersen

Rullestol ingen hindring

Lasse Adolfsen sitter i rullestol, men det er ingen hindring for å være med i en AMCAR-klubb.

– Jeg er medlem i Trondheim American Car Club og det betyr mye for meg. De er en fin gjeng og hjelper meg med det meste, blant annet å komme inn og ut av biler, forteller han og sier at det var faren som vekket interessen for amerikanske biler i ham.

– Pappa tok meg med på drag race og da var det gjort, ler Lasse.

Foto: Anne Gundersen

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...