Nea Radio

En gang i måneden arrangeres det kvinnekafe på Røros.

Møter på tvers av kultur og bakgrunn.

ARRANGØRENE: Røros Sanitetsforening ved Kirsten Knutsen, Kari Leinum Prytz og Randi Lien. Røros Frivilligsentral ved Berit Sevatdal. Røros Voksenopplæringssenter ved Tonje Sjøvold. Røros Røde Kors ved Hanne Mari og Tia Elen Hindklev.

Røros Frivilligsentral, Røros sanitetsforening, Røde Kors og Røros Voksenopplæringssenter har i fellesskap startet opp med kvinnekafe, som er åpen for alle som ønsker å komme.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Kafeen arrangeres en gang i måneden og bakgrunnen for dette er at det skal være et tilbud til alle de som ikke har noe nettverk på Røros og kanskje mangler en møtearena i hverdagen.

BLIDE DAMER: Birute Jukoniene, Danguole Burneikiene og Zita Osteriene synes det er veldig hyggelig å delta på kvinnekafe.

- Kvinnekafeen har som misjon å være en samlingsplass for alle kvinner i rørossamfunnet. MIA står for mangfold, inkludering og alle, og dette er noe som er viktig å presisere. Her kan alle som vil møte opp enten man er arbeidsinnvandrer, småbarnsmor, arbeidsledig eller pensjonist. Her er det åpent for alle kvinner, forteller Hanne Mari Hindklev i Røros Røde Kors.

Programmet for kveldene varierer litt fra gang til gang. Det har vært politiske debatter med lokalpolitikere i panelet, kulturutveksling med blant annet forskjellig bespisning og musikkinnslag.

VAFFELSTEKERE: Kristen Knutsen og Randi Lien fra Røros sanitetsforening er travelt opptatt med å steke vafler til de fremmøtte.

- For Røros Røde Kors er det stas å få være med å bidra for omsorg er en del av biten som vi jobber med. På Røros er vi mest kjent gjennom hjelpekorpset, men vi har jo også den delen med omsorg og besøksvenn, og flyktningetjenesten har vært en del av oss tidligere, så vi ønsker jo å bidra til at alle skal føle seg velkommen her på Røros, sier Hanne Mari Hindklev.

Ønsker man å bidra til kvinnekafeen er det bare å kontakte Frivilligsentralen på Røros.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...