Nea Radio

Moskusen kommer trolig fra Sverige

Arkivfoto av moskus på Dovrefjell. Moskusen som befinner seg i Ålen kommer trolig fra Sverige. Foto: Bjørn Rangbru

Moskusen i Holtålen er godt voksen og trolig en okse.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Det er et godt voksent dyr. Det var litt vanskelig å se hodeprofilen på den, men det er trolig en okse som går der, sier fjelloppsyn Terje Borgos.

Tirsdag kveld ble en moskus observert ved Rensjøen, like øst for Ålen sentrum. Onsdag hadde den beveget seg til Riasten ved Gammelvollan, forteller Borgos. Moskusen kommer trolig fra Sverige.

– Jeg har snakket med SNO på Oppdal, og de hadde ikke noen tro på at det var dyr fra Dovrefjell som hadde trukket ut. Denne har trolig kommet fra den svenske bestanden.

Kanskje på vei hjem igjen

Foreløpig får moskusen gå som den vil.

– Etter hva jeg har forstått så har viltansvarlig hos Fylkesmannen kontakt med Sverige, så hva de kommer frem til, vet jeg ikke. Foreøpig får den rusle og gå som den vil, sier Borgos.

– Den er nå på tur sørøstover, så det kan jo tyde på at han har tenkt seg hjem igjen.  

– Ikke utfordre skjebnen

Borgos forteller at de gjerne vil ha tips dersom noen ser moskusen.

– Det kan være greit, slik at vi har litt peiling på hvor den befinner seg.

Ellers anbefaler han at folk holder avstand om de skulle se den.

– Moskusen oppførte seg rolig i dag, uten tegn på aggressivitet, men en bør ikke utfordre skjebnen og gå for nære. Kommer moskusen mot deg, så kommer den fort.

Hør intervjuet med Borgos her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...