Nea Radio

Tydal:

Moskus observert

Arkivfoto Foto: Per Magne Moan

Mandag kveld ble det observert moskus i Tydal.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 04.08.2020 kl 13:23

Det var mandag kveld at ordfører Jens Arne Kvello fikk melding om observasjonen.

– Jeg har sjekket litt mer rundt det i dag og er rimelig trygg på at dette er en sikker observasjon, sier Kvello som ikke vil si noe om hvor dyret ble observert.

– Vi ønsker ikke at publikum skal oppsøke stedet for å forsøke å oppspore moskusen, sier Kvello.

– Skulle noen som er ute på tur gå seg på moskusen, anbefaler vi at de trekker seg rolig seg tilbake. Anbefalt sikkerhetsavstand er 200 meter.

Har snakket med SNO

Statens Naturoppsyn (SNO) mener at moskusen mest sannsynlig kommer fra Sverige.

– Dette skal være den nest største oksen som holder til i Funäsdalen og den pleier å dra på vandring på denne tiden av året. Det ble også observert moskus i Brekken for et par år siden og de tror at det er den samme som er observert i Tydal, sier Jens Arne Kvello.

Hør intervjuet med Jens Arne Kvello her:

Tydals ordfører Jens Arne Kvello forteller om observasjonen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...