ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Trives i Trøndelag:

Morten Abel på konsertrunde i Midt-Norge

Tospann: Morten Abel er å se, sammen med trommeslager Thomas Gallatin, på trønderske scener fra i dag onsdag, til og med lørdag. Foto: Morten Abel

I kveld spiller han på Dampsaga i Steinkjer og i morgen går turen til Kimen i Stjørdal. Morten Abel trives i et mindre format.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

– Det er ingen tvil om at dette kom brått da koronaen traff, men etter at vi nå har tilpasset oss situasjonen, trives jeg godt med et nedskalert format, sier en opplagt Morten Abel, som er på konsertrunde i Trøndelag. I kveld spiller han og makkeren Thomas Gallatin på trommer, på Dampsaga på Steinkjer, torsdag går turen til Kimen kulturhus i Stjørdal, mens Britannia Hotel står for tur fredag. Lørdag er det Namsos som får besøk.

– Jeg har med meg låter som jeg syntes er de beste. Dette er ikke nødvendigvis låter som har ligget på hitlistene, men musikk jeg selv føler jeg har lyktes med.

Abel har en lang om omfattende karriere å vise til, helt fra Mods på 1980-tallet til i dag. Peltz og The September When er bare noen av prosjektene han er kjent for. Nå er han igjen inne i en soloperiode og skriver for det meste på norsk.

– Vi laget musikk på norsk i Mods, så ble man litt eldre og ville ut i verden og da ble det engelsk, ettersom jeg bestandig har vært opptatt av populærkulturen der. Nå har livet mitt forandret seg, vi snakker familiesituasjon med hund og det hele, og dermed ble det igjen naturlig å skrive på norsk, sier Morten Abel og forteller at han trives svært godt i Trøndelag.

– Dette er en nydelig del av landet, og det er godt å være her.

Hør intervjuet med Morten Abel i avspilleren under:

Nøkkelord

ANNONSE