Nea Radio

Trives i Trøndelag:

Morten Abel på konsertrunde i Midt-Norge

Tospann: Morten Abel er å se, sammen med trommeslager Thomas Gallatin, på trønderske scener fra i dag onsdag, til og med lørdag. Foto: Morten Abel

I kveld spiller han på Dampsaga i Steinkjer og i morgen går turen til Kimen i Stjørdal. Morten Abel trives i et mindre format.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Det er ingen tvil om at dette kom brått da koronaen traff, men etter at vi nå har tilpasset oss situasjonen, trives jeg godt med et nedskalert format, sier en opplagt Morten Abel, som er på konsertrunde i Trøndelag. I kveld spiller han og makkeren Thomas Gallatin på trommer, på Dampsaga på Steinkjer, torsdag går turen til Kimen kulturhus i Stjørdal, mens Britannia Hotel står for tur fredag. Lørdag er det Namsos som får besøk.

– Jeg har med meg låter som jeg syntes er de beste. Dette er ikke nødvendigvis låter som har ligget på hitlistene, men musikk jeg selv føler jeg har lyktes med.

Abel har en lang om omfattende karriere å vise til, helt fra Mods på 1980-tallet til i dag. Peltz og The September When er bare noen av prosjektene han er kjent for. Nå er han igjen inne i en soloperiode og skriver for det meste på norsk.

– Vi laget musikk på norsk i Mods, så ble man litt eldre og ville ut i verden og da ble det engelsk, ettersom jeg bestandig har vært opptatt av populærkulturen der. Nå har livet mitt forandret seg, vi snakker familiesituasjon med hund og det hele, og dermed ble det igjen naturlig å skrive på norsk, sier Morten Abel og forteller at han trives svært godt i Trøndelag.

– Dette er en nydelig del av landet, og det er godt å være her.

Hør intervjuet med Morten Abel i avspilleren under:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...