Nea Radio

Moria

Bjørn Salvesen Foto: Per Magne Moan

Trøndelag Fylkesting legger press på regjeringen i Moria-saken.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Trøndelag Fylkesting gjorde, mot FrP sine stemmer, følgende vedtak 23.april:

- Fylkestinget mener prinsipielt dette ligger utenfor Fylkestingets kompetanse, men på grunn av den ekstraordinære situasjonen mener Fylkestinget at Norge både bør jobbe for en felles europeisk løsning, men også melde seg sammen med de landene som nå bidrar til relokalisering av enslige mindreårige fra Hellas, som etter vurdering fra FN, IOM (International Organization for Migration) og EASO (European Asylum Support Office) har stort behov for beskyttelse. Det vil avlaste noe i den kritiske situasjonen vi nå ser i for eksempel Moria.

Rødt fikk dessverre kun støtte fra SV, MDG, V & undertegnede, og dermed ikke flertall, for sitt opprinnelige og mindre byråkratiske forslag (alle stemte etterpå subsidiært for forslaget over):
- Trøndelag Fylkesting slutter seg til kravet om at barnefamilier må evakueres fra Moria.

Mitt (noe omskrevne) innlegg i saken:

- Man kan bli overveldet av dimensjonene på det totale bildet av verdens flyktningesituasjon. Ifølge FN er 71 millioner på flukt, hvorav 26 millioner har status som flykning, 3,5 millioner er asylsøkere og resten er internt fordrevne. Årsakene er komplekse: Det kan nevnes totalitære regimer, en grunnleggende urettferdig økonomisk verdensorden, og kriger. Dessverre har Norge gjennom sin deltagelse i NATO vært en del av sistnevnte årsak.

Så til Moria-leiren:

Den har blitt selve symbolet på en sviktende politikk overfor de som på risikabelt vis har kommet til Europa, av høyst forskjellige årsaker selvfølgelig. Og det ligger en fare her ved at andre flyktninger og asylsøkere blir oversett.
Men dette er en leir i Europa hvor Hellas tar belastningen som Schengenlandenes yttergrense, og hvor normal saksgang for lengst har brutt fullstendig sammen. Det gir Norge et særskilt ansvar.

Barnas situasjon i leiren er ufattelig grusom med sult, sykdom og overgrep. Det i seg selv er grunn god nok til at Trøndelag Fylkesting må legge et politisk press på regjeringen for å ta en aktiv del i å løse den prekære humanitære krisen.
Særlig vekt må det også legges på at Trondheim er blant byer som har sagt seg villig til å ta i mot flere asylsøkere. Norge har vist stor handlekraft nasjonalt i koronakrisen, nå må vi også vise internasjonal handlekraft her vi sitter på vår grønne gren.»

Bjørn Salvesen
Trøndelag Fylkesting (uavhengig)

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...