Nea Radio

Momscamp

MOMSCAMP: Nei til moms på dugnad! Foto: Birgitte Heneide, Frivillighet Norge

Hver dag under regjeringsforhandlingene skal én ny frivillig organisasjon møte opp og heie frem politikere som prioriterer momskompensasjon for frivilligheten i regjeringsplattformen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I dag må frivillige organisasjoner betale moms for kjøp av varer og tjenester, en avgift kommersielle og offentlige aktører slipper.

Politikerne etterspør mer frivillighet på nesten alle samfunnsområder, og frivilligheten ønsker å bidra med sine ressurser, kompetanse og engasjement. For å få til dette trenger vi at politikerne bidrar gjennom å kompensere momsen på frivillig virksomhet fullt ut, slik at vi kan bruke midlene våre på aktivitet i stedet for å betale avgift til staten.

Store forventninger

En samlet frivillig sektor har derfor store forventninger til at den urimelige skatten på frivillig engasjement og dugnadsarbeid snart vil forsvinne.

- Nå har politikerne muligheten til å følge opp egne partiprogram og løfte frivilligheten. Vi har høye forventninger til at en rettighetsbasert og fullfinansiert ordning for kompensasjon av momsutgifter tas med i den nye regjeringsplattformen, sier Stian Slotterøy Johnsen, generalsekretær i Frivillighet Norge.

Regjeringspartiene og KrF ønsker alle å forbedre frivillighetens vilkår, og har formuleringer i partiprogrammene om å styrke momskompensasjonsordningen.

Granavolden Gjæstgiveri

Derfor skal frivilligheten minne politikerne på hvor viktig det er at de følger det opp for alle de som hver dag skaper aktiviteter, møteplasser og samfunnsberedskap. Hver formiddag vil politikerne kunne møte en ny organisasjon utenfor Granavolden Gjæstgiveri.

- Vi håper politikerne tar seg tid til å besøke Momscampen og hilser på de frivillige organisasjonene som heier på dem. Hver dag kan de treffe en ny organisasjon og høre hva full kompensasjon av momsutgifter har å si for dem, sier Slotterøy Johnsen.

Ekstrakostnad på 25 prosent

I dag får frivilligheten en ekstrakostnad på 25 prosent når de kjøper inn alt fra kaffetraktere til mikrofonstativ og redningsutstyr.

- Full kompensasjon gjør at organisasjonene får lavere kostnader, og at de kan holde medlemsavgiftene lave og bruke mindre tid på å skaffe penger. Økonomi kan være en barriere for deltakelse, og lavere kostnader betyr at flere kan delta, også flere barn fra lavinntektsfamilier, sier Slotterøy Johnsen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...