ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Mobilmasta offisielt åpnet

Klippet snora: Ordfører Arve Hitterdal klippet snora på nesten 1000 meters høyde. Med seg på laget hadde han dekningsdirektør i Telenor Norge, Bjørn Amundsen, og prosjektleder i Trøndelag fylkeskommune, Kjell Ivar Bye. Foto: Marius Haugan Lillegjære

I typisk trøndersk høstvær ble den splitter nye mobilmasta på Skarven ved Øyungen i Holtålen kommune mandag offisielt åpnet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

God dekning: Den 36 meter høye masta skal sørge for betraktelig bedre dekningsforhold i Hessdalsfjella rundt Øyungen. Foto: Marius Haugan Lillegjære

Den nye mobilmasta vil gjøre dekningsforholdene inne i Hessdalsfjella rundt Øyungen betraktelig bedre, forklarer Bjørn Amundsen. Han er dekningsdirektør i Telenor Norge.

– Fylkeskommunen har satt opp en 36 meters mast, som egentlig gir en fantastisk utsikt over hele området. Og det er det som gjør at mobiltelefonsignalet virker så godt. Så her har vi (Telenor journ.anm.) satt opp 2G-nettet vårt og 4G-nettet. Så lenge du ser denne masta så bør mobildekningen være veldig bra, forklarer Amundsen.

Han understreker at hastigheten kan variere avhengig av brukerens posisjon i forhold til masta.

– Det varierer helt hvor du står. Det kan være fra helt nede i 4-5 megabit hvis du er i skygge under fjellet her, til godt over 100 – kanskje 150 – hvis du har rette vinkelen på antennen. Så mer enn raskt nok til å både lytte til radio, streame TV hvis man ønsker det, eller lese nettaviser eller ikke minst være på Facebook, utdyper han.

Samarbeid

Den nye mobilmasta er et vaskeekte samarbeidsprosjekt mellom mange aktører.

– Dette startet med et initiativ fra kommunen som fikk med seg Trøndelag fylkeskommune på det. Slik som dette er så er dette et samarbeid, hvor vi kommer med radioutstyret. Betaler rundt 800.000 kroner. Det som holdt på å stoppe det var strømmen. Men når man klarte å få strømmen på plass, så var det lett å si ja til å bli med på dette her, forteller dekningsdirektøren.

Kjell Ivar Bye har er prosjektleder i Trøndelag fylkeskommune, som har vært limet mellom de involverte aktørene i prosjektet.

– Det er vi som fasiliteter prosjektet, og sørger for dialog mellom aktørene. Mellom entreprenører og kommune og Telenor. Så prøver vi å sy sammen et så godt prosjekt som vi får til, sier Bye.

Ordfører i Holtålen, Arve Hitterdal, liker det han hører. Han legger også til betydningen tryggheten til folk.

– Ikke minst så er det sikkerheten med å ha dekning hvis noe skulle skje. Det er den som kanskje Holtålen og brukerne av fjellene har savnet mest. Så det er en veldig stor dag for Holtålen kommune, proklamerer ordføreren.

Totalt har prislappen på prosjektet vært ca 2.5 millioner kroner.

Hør hele intervjuet med dekningsdirektør Amundsen, prosjektleder Bye og ordfører Hitterdal her:

ANNONSE