Nea Radio

Flertallet går for avvikling før prosjektperioden er over:

– Mobbeombudet i Malvik må reddes

Malvik må vise at de tar spørsmålet om mobbing på alvor, mener Høyres Jørgen Enoksen. Foto: Anne Gundersen

Mobbeombudet i Malvik har på under et år hatt 67 formelle henvendelser. Det viser at funksjonen er viktig, mener Jørgen Enoksen (H).

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 25.11.2020 kl 07:30

Mandag behandlet formannskapet i Malvik hvorvidt prosjektstillingen som mobbeombud skal få stå løpet ut, eller avsluttes før tiden. Mot rådmannens innstilling falt flertallet ned på at prosjektet bør avsluttes i mars 2022 og ikke gå ut året slik det opprinnelig var vedtatt.

– Jeg syntes dette er veldig synd, sier kommunestyrerepresentant for Høyre i Malvik, Jørgen Enoksen.

Helle Garberg Rånes ble ansatt som mobbeombud i juli 2019 og bidrar i følge Enoksen til å dempe situasjonen og løse saker før de eventuelt havner i retten.

– Mobbeombudet fungerer som et bindeledd mellom foreldre og skolen og dette har stor effekt på konfliktnivået.

– For det første er det alt for tidlig i perioden å ta stilling til hvilken effekt et mobbeombud har i kommunen. I tillegg er det slik at Garberg Rånes i løpet av sitt drøye år i stillingen allerede har mottatt 67 formelle henvendelser om mobbing, og da regner vi ikke med alle tilfellene der hun har vært inne for å spille ball med partene, uten at det har blitt en formell sak av det.

Høyre ønsker å utvide prosjektet til å gå ut 2024 og deretter gjøre stillingen permanent.

Pionerkommune

Da Malvik opprettet denne stillingen, var de en av få kommuner i landet som ansatte et eget mobbeombud. Tanken er at mobbeombudet ikke bare skal jobbe med saker som handler om barn og unge, men også med konflikter i arbeidslivet.

– Om Malvik nå går inn for å avvikle prosjektet, så går de fra å ha vært en pionerkommune til å ta et steg tilbake.

– Vi vet at mange kommuner har sett på Malvik som eksempel og ansatt egne mobbeombud. Jeg syntes det er merkelig at flertallet i Malvik nå går i motsatt retning.

Stygge mobbesaker

Malvik har hatt flere stygge mobbesaker som har havnet på forsidene i landets største aviser.

– For meg blir det litt som om kommunen ikke tar dette på alvor, dersom de velger å avvikle denne stillingen.

Kommunen ønsker å bruke pengene som nå går til mobbeombudet til å styrke skolehelsetjenesten.

– Jeg mener at det blir helt feil å sette disse to funksjonene opp mot hverandre. Begge er viktige og bør ha en framtredende plass i politikken i Malvik.

Saken behandles i kommunestyret i Malvik i desember.

Hør intervjuet med Jørgen Enoksen her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...